Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Μήνυμα φωτιά από τον Έβρο στον ΥΠΕΘΑ: Είμαστε Εθνοφύλακες και είμαστε εδώ αν μας χρειαστείτε

Οι κάτοικοι των ακριτικών μας περιοχών στον Έβρο, όχι μόνο δεν εγκαταλείπουν την περιοχή, αλλά αντίθετα θα παραμείνουν στο καθήκον - Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνιας στις Καστανιές -
Κάτοικοι πλησίασαν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον στρατηγό Στεφανή

Στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκιάς, στις Καστανιές, βρέθηκαν σήμερα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Οι δύο άνδρες έμειναν περίπου μια ώρα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στο συνοριακό σταθμό και σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι τα σύνορα φρουρούνται.

Οι κάτοικοι των περιοχών έδωσαν διαβεβαιώσεις στους υπουργούς ότι δεν κουνιούνται από τον τόπο τους.

Τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν εχθές ότι οι κάτοικοι των Καστανιών εγκατέλειψαν την περιοχή είναι απολύτως ψευδή.

Σε άσκηση ποινικής δίωξης για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά δημοσιεύματος ιστοσελίδας, το οποίο ανέφερε ότι εκκενώνονται χωριά του Έβρου από τους Έλληνες κατοίκους τους, έχει προχωρήσει η Εισαγγελία Αθηνών.

Παράλληλα, έχει κινηθεί και η διαδικασία του αυτοφώρου από την Εισαγγελία.

Η είδηση που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, ανέφερε πως εκκενώνεται το χωριό Καστανιές όπου και βρίσκεται το τελωνειακό σημείο στα σύνορα με την Τουρκία και το οποίο έχει δεχτεί μεγάλη πίεση τα τελευταία 24ωρα, από τις ορδές μεταναστών που έχουν καταφτάσει και περιμένουν να περάσουν μέσα στον ελληνικό χώρο.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης φρόντισε να διαψεύσει άμεσα την είδηση εκκένωσης, τονίζοντας σε ανάρτησή του πως «καμία απολύτως απόφαση εκκένωσης των Καστανέων. Παράκληση: Μην αναπαράγετε ψευδείς ειδήσεις!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις