Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Μπλόκο στις απολύσεις... λόγω κορωνοϊού και αφετέρου να θεσπιστεί επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 400 ευρώ τον μήνα

Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παγώνουν μέρα με την ημέρα τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες για να φρενάρουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.


Αυτό συμβαίνει σταδιακά και στην Ελλάδα όπου από σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου κλείνουν μία σειρά από καταστήματα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας να βρίσκονται στον αέρα. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες, που καταφθάνουν επίσημα στις κρατικές υπηρεσίες είτε αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί απολύσεων ή περικοπών στη μισθοδοσία ή ακόμα και η θέσπιση αναγκαστικής αργίας από διάφορους εργοδότες. Αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά δυστυχώς ισχύει και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Ως εκ τούτου, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιχειρείται η διασφάλιση κονδυλίων προκειμένου να σταθεροποιηθεί η αγορά εργασίας και να υπάρξουν κίνητρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας έως ότου οι οικονομίες εξέλθουν από το σπιράλ της υφεσιακής πίεσης.

Τα προβλήματα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν συνδικαλιστές, εντοπίζονται κυρίως στα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας, τα οποία βλέποντας την πληρότητά τους να καταρρέει προχωρούν «σωρηδόν», κατά τις καταγγελίες των εργαζομένων, σε άδειες άνευ αποδοχών και μετατροπές συμβάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πρόκειται σήμερα να ανακοινώσει πακέτο μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται αφενός να μπει «μπλόκο» στις απολύσεις λόγω κορωνοϊού και αφετέρου να θεσπιστεί επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 400 ευρώ τον μήνα, το οποίο εγγυάται το κράτος και αφορά σε εργαζομένους των οποίων οι επιχειρήσεις διέκοψαν τη λειτουργία τους με κυβερνητική εντολή.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις