Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,6R στην Πάργα - Υλικές ζημιές στο Καναλλάκι Πρέβεζας

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 02.49 βορειοανατολικά της Πάργας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάργας και το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα όπου ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στον δρόμο. Επίσης αισθητός έγινε στα Ιωάννινα, την Άρτα, την Κέρκυρα και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο τραυματίες.
Ο ισχυρός σεισμός στην Πάργα, σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν από την περιοχή, έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Καναλλάκι. Ειδικότερα έχουν καταρρεύσει κάποια παλιά σπίτια ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλά που κατοικούνται. Επίσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Πριν από λίγο, αποκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή.
Οι πρόεδροι των κοινοτήτων καθώς και συνεργεία των Δήμων της περιοχής βγήκαν στα χωριά προκειμένου να έχουν εικόνα της κατάστασης μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας θα μεταβεί σήμερα στην περιοχή.
Έτσι κατέγραψε τον σεισμό ο σεισμογράφος του Φισκάρδου
Η δημοσίευση του Γεράσιμου Χουλιάρα
Ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας αναφέρει τα εξής για τον εν λόγω σεισμό:
«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, μην ανησυχήστε ! »
Λέκκας: Είμαστε επιφυλακτικοί προς το παρόν
«Είμαστε πάνω στην κορύφωση του φανομένου. Μας ανησυχεί που ξεκίνησε από χαμηλά 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5.6 Ρίχτερ στις 02:49 τα ξημερώματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας αναφορικά με τον σημερινό σεισμό στην περιοχή της Πάργας.
«Παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοί» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ Λέκκα, το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα ΒΑ της πόλης της Πάργας. Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο όπως ανέφερε ο κ Λέκκας προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Παραμυθιάς.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!
Φωτογραφίες: mypreveza.gr, thespro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις