Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ο Ερντογάν θέλει να κάνει “δηλωσίες” τους εκπροσώπους των μειονοτικών βακουφίων!

Δημοσίευμα της Αρμενικής ιστοσελίδας HyeTert, που αναδημοσιεύει η μηνιαία εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ και υπογράφει ο Γρηγόρης Κεσίσογλου, αναφέρει ότι η τουρκική Προεδρία έστειλε
έγγραφο “προς τα μειονοτικά βακούφια με το οποίο ζήτησε να εκδώσουν ανακοίνωση υποστήριξης της πολεμικής επιχείρησης “Ασπίδα Άνοιξης” του στρατού της χώρας στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας”! Η Τουρκία που με θράσος υποστηρίζει ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης…καταπιέζεται από την Ελλάδα.
Όπως γράφει η εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ, στο έγγραφο περιλαμβάνεται και το μακροσκελές κείμενο το οποίο κλήθηκαν οι διοικήσεις των βακυφίων να υπογράψουν. Το κείμενο “υποστήριξης” που έχει συνταχθεί με μια προπαγανδιστική γλώσσα, περιέχει αρκετές εθνικιστικές κορώνες και θυμίζει ανακοίνωση πολιτικού κόμματος. Επίσης απέχει σε ύφος και φρασεολογία ,από κάποιες ανακοινώσεις υποστήριξης που εξέδωσαν στο παρελθόν τα μειονοτικά βακούφια για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία”.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο βουλευτής του HDP Tuma Celik κατέθεσε ερώτηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση.
Η καθ΄υπαγόρευση ανακοίνωση αναφέρει:
“Η χώρα μας με την έμπνευση που παίρνει από την μακρόχρονη ιστορία και τον ριζωμένο πολιτισμό της, πάντοτε υπήρξε πρωτοπόρος στις κινήσεις που υπηρετούν την ειρήνη στην περιοχή μας και τον κόσμο.Από τον πόλεμο της ανεξαρτησίας μέχρι τις μέρες μας πραγματοποιήθηκαν σημαντικοί αγώνες για την ανεξαρτησία, την ασφάλεια και την ευημερία μας.
Στον καθένα από αυτούς τους αγώνες, το πνεύμα επιστράτευσης που επέδειξε το λατρεμένο έθνος μας, αποτελεί μοναδικό παράδειγμα για όλο τον κόσμο. Ως μη κυβερνητικές οργανώσεις αυτές τις ημέρες που διανύουμε μια ζωτική περίοδο, υποστηρίζουμε μέχρι τέλους τις ενέργειες του κράτους μας που επιδιώκουν την εξασφάλιση και διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή και ταυτόχρονα αποβλέπουν στην ασφάλεια της χώρας και την υπεράσπιση των συμφερόντων της.
Πιστεύουμε ολόψυχα ότι θα είναι επιτυχής ο αγώνας, που διεξάγουμε με ενότητα και την ολοκλήρωση κράτους-έθνους ,κατά όλων των στοιχείων που απειλούν τη χώρα μας. Αισθανόμαστε περήφανοι με τον ηρωϊκό στρατό μας, ο οποίος με αποφασιστικότητα και επιμονή επιτελεί τα καθήκοντα του, για να προστατεύσει το μέλλον μας, τα σύνορα και τα υψηλά συμφέροντα της χώρας μας αυτή τη περίοδο(…)
Δίνουμε σημασία ότι ο στρατός μας βρίσκεται στη Συρία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, για την διατήρηση της εθνικής ασφάλειας μας και ταυτόχρονα για την αποτροπή ενός νέου προσφυγικού κύματος και ανθρωπιστικού δράματος…
…Όπως υποστηρίξαμε τον αποφασιστικό αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, με τις επιχειρήσεις Κλάδος Ελαίας, Ασπίδα του Ευφράτη και Πηγή Ειρήνης, για την εξουδετέρωση από τα εδάφη της Συρίας τρομοκρατικής απειλής κατά της χώρας μας , με τον ίδιο τρόπο υποστηρίζουμε την Επιχείρηση Ασπίδα Άνοιξης.(…)
Η Τουρκία είναι μια χώρα ειρήνης. Είναι το κλειδί της ειρήνης στην περιοχή και τον κόσμο. Θέλουμε να δηλώσουμε σε όλο τον κόσμο ότι στηρίζουμε το κράτος και τον στρατό μας, που προσπαθεί να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια μας, να αποτρέψει νέες ανθρωπιστικές κρίσεις και να εξασφαλίσει την ειρήνη στην περιοχή μας, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που ανακύπτουν στην πορεία μας, και όταν απαιτηθεί θα αγωνιστούμε δίπλα μας.
Βροντοφωνάζουμε στον κόσμο μια ακόμη φορά ότι θα δώσουμε ώμο με ώμο, χέρι με χέρι, στον αγώνα μας, με ενότητα έθνους και κράτους, ότι θα υπερασπιστούμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αυτή τη πατρίδα, που μας την εμπιστεύτηκαν με αυταπάρνηση οι πρόγονοι μας και οι ηρωϊκοί μάρτυρές μας”.
Το κείμενο που ζητήθηκε να υπογράψουν  οι εκπρόσωποι των μειονοτικών βακουφίων είναι μνημείο καταπίεσης καθεστώτος. Η Τουρκία δίνει διαρκώς τέτοια δικαιώματα, αλλά όπως γνωρίζουμε η Ελλάδα ουδέποτε αποφάσισε να θέσει ζήτημα. Το αποτέλεσμα ήταν η αποθράσυνση της Τουρκίας.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις