Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Ο Έβρος τους «γονάτισε»: Πανικοβλημένη η Τουρκία – Συλλήψεις γιατρών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατρακυλά η οικονομία - Δεν υπάρχουν σοβαρά αποθέματα
Η γιατρός, η οποία έκανε λόγο για χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία συνελήφθη με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η Güle Çınar, είχε αποκαλύψεις πως είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις του κορωνοϊού, εκφράζοντας έντονους φόβους και διατυπώνοντας την ευχή «να μην γίνουμε Ιταλία».

Λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του βίντεο, το οποίο θα δείτε με αγγλικού υπότιτλους, η Çınar συνελήφθη από την αστυνομία και αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη μέσω γραπτής δήλωσης.

Η Τουρκία δείχνει μετά από πολλά χρόνια, πανικοβλημμένη. Η κυβέρνηση θέλει να αποκρύψει την υγειονομική και οικονομική κρίση που έχει «ξεσπάσει» στην χώρα, καθώς διατηρεί τρία πολεμικά μέτωπα ανοιχτά (Συρία, Λιβύη, ελληνοτουρκικά σύνορα μέσω των παράνομων εισβολέων που έχει στείλει και στηρίζει με Γκρίζους Λύκους και αστυνομία).

Η αδυναμία της Τουρκίας να «σπάσει» τα σύνορα του Έβρου σε συνδυασμό με το ξέσπασμα της πανδημίας στην γείτονα έχει «γονατίσει» αυτή την στιγμή την Τουρκία.
.

Όλα αυτά προκαλούν εκ νέου πίεση στην ήδη επιβαρυμένη τουρκική οικονομία, «η οποία εδώ και καιρό παλινδρομεί αγωνιώντας να ισορροπήσει μεταξύ εγχώριων και περιφερειακών εντάσεων». Αυτό τονίζει ο διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΑ, μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, Παναγιώτης Κοντάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας στα μέσα Μαρτίου, μεσούσης της πανδημίας Covid-19.

«Για να χρησιμοποιήσω μια φράση στο πρακτορείο Reuters την περασμένη εβδομάδα της Selva Demiralp, διευθύντριας στο Koc University- TUSIAD Economic Research Forum: “δυστυχώς, η Τουρκία χρησιμοποίησε όλα τα πυρομαχικά της το περασμένο έτος για να τονώσει την ανάπτυξη και δεν διακράτησε για τις βροχερές μέρες”», σημειώνει ο κ. Κοντάκος.

Όλα αυτά δείχνουν, αν μη τι άλλο, πως η Τουρκία βρίσκεται προς της διάλυσης, συλλαμβάνοντας ακόμα και γιατρούς για να μην αποκαλυφθεί προς τα έξω η πάσα αλήθεια.

Η γραπτή δήλωση συγγνώμης της γιατρού , μεταφρασμένη από τα Τουρκικά Νέα:

Προς τον αρχίατρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Άγκυρας:

Ως αποτέλεσμα της επίδρασης του COVID-19 στην χώρα μας, συνεχίζω επί μέρες και με πολύ λίγο ύπνο, να εργάζομαι στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιμπνι Σινά της Αγκυρας, για τις ετοιμασίες ενάντια στην επιδημία που προσεγγίζει, για την αναδιοργάνωση της υποδομής υγείας, για το σχέδιο δράσης και για την εκπαίδευση του προσωπικού.
Σε μία από τις εκπαιδεύσεις του προσωπικού, για να εξηγήσω καλύτερα τη σοβαρότητα της κατάστασης και για να ετοιμάσω για αυτή τη δύσκολη κατάσταση αυτούς που μετείχαν στην εκπαίδευση, παρέθεσα παραδείγματα από το εξωτερικό και έκανα μία ομιλία για ένα πιθανό αρνητικό σενάριο. Στόχος μου ήταν να εκφράσω ακόμη καλύτερα  την δύσκολη περίοδο που μπορεί να βιώσουμε στο νοσοκομείο και λόγω της έλλειψης υλικών, αλλά και να διασφαλίσω πως το προσωπικό θα στηρίξει αυτή τη διαδικασία ακόμη καλύτερα. Δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει ποτέ μία δήλωση πολιτική ή με στόχο την πρόκληση αγανάκτησης  Δυστυχώς στα social media εσκεμμένα κοινοποιήθηκε μόνο ένα μικρό τμήμα της ομιλίας μου. Αν είχε γραφτεί όλη η ομιλία μου και κοινοποιούνταν, θα γινόταν αντιληπτό πως στόχος μου δεν ήταν η πρόκληση αρνητικών εντυπώσεων.
Αλλά στο σημείο αυτό, είδα πως κάποιες λάθος λέξεις που χρησιμοποίησα κατά τη διάρκεια της εσωτερικής εκπαίδευσης,  μπορούν να γίνουν αιτία, για διαμόρφωση άλλων αντιλήψεων στην κοινωνία. Λυπάμαι πολύ. Στην περαιτέρω διαδικασία θα είμαι πιο προσεκτική και ενώ θα συνεχίζω τις υπηρεσίες μου προς το νοσοκομείο, τους ασθενείς μου και την πατρίδα μου, θα επιλέγω με  μεγαλύτερη επιμέλεια τις λέξεις μου.
Καθώς έγινα αιτία για μία κοινωνική αρνητική αντίληψη, ζητώ από όλους συγνώμη.
Με σεβασμό
Ειδική Γιατρός Γκιουλε Τσινάρ”

Tıp Fakültemiz İbni Sina Hastanesi Başhekimliğinden Açıklama:

Bugün sosyal medyada dolaşan Hastanemizle ilgili video görüntüsü hakkında Uz. Dr. G. Çınar'ın açıklaması ektedir. Konuyla ilgili inceleme başlatılmış olup gerekli uyarılar yapılmıştır.

Kamuoyuna duyurulur.
Προβολή εικόνας στο Twitter


7.204 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις