Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Παραλογισμός στην Τουρκία: «Οι Εβραίοι διέδωσαν το νέο κορωνοϊό»

Πρόκειται για μια λογική που τροφοδότησε με απύθμενο μίσος τους Τούρκους πριν 100 χρόνια, για να διαπραχθούν απίστευτες γενοκτονίες (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων κλπ).

«Κόλαση» κορωνοϊού στην Τουρκία: Προ του κραχ το καθεστώς Ερντογάν από την πανδημία

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία εντάχθηκε και αυτή στον μακρύ κατάλογο χωρών που καταγράφουν τους πολίτες που έχουν προσβληθεί από το COVID-19, με το σημερινό σύνολο των λοιμώξεων να ανέρχεται σε 47. Ωστόσο, υπάρχουν ευρέως διαδεδομένοι φόβοι ότι το σιωπηλό ποσοστό μόλυνσης είναι πολύ πιο μεγάλο και ανέρχεται σε χιλιάδες.
Ο νέος κορωνοϊό έφτασε μάλλον “αργά” στην Τουρκία, ενώ εδώ και καιρό κυκλοφορούσαν αστεία στο Twitter σχετικά με την καθυστέρηση που έφτασε στη χώρα αυτή ο ιός, παρά τα μαζικά περιστατικά στο γειτονικό Ιράν, το Ιράκ και την Ελλάδα και την τακτική ανταλλαγή επισκεπτών που έρχονται από την Ευρώπη στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει ισραηλινό άρθρο.
“Ωστόσο, καθώς οι ειδήσεις σχετικά με τον ιό έχασαν την σημασία τους. Σε ελάχιστο χρόνο, το χιούμορ αντικαταστάθηκε από το μίσος σε μεγάλο ποσοστό των Τούρκων πολιτών.
Οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να εξαπλώνονται σαν πυρκαγιά, ακόμα πιο γρήγορα από τον ίδιο τον ιό. Και, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στην κορυφή της λίστας ήταν εκείνοι που κατάφεραν να κάνουν αυτή την παγκόσμια πανδημία, δηλαδή οι Εβραίοι”, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα haaretz.com.
“Οι Εβραίοι βρίσκονται πίσω από την παγκόσμια καταστροφή, διότι εξαπλώνουν την ασθένεια αυτή σε μια προσπάθεια να αναλάβουν τον έλεγχο του πλανήτη ως μπόνους, κερδίζοντας από τα βάσανα των άλλων μέσω του ελέγχου των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών», λένε πολλοί Τούρκοι υψηλόβαθμοι και μη.
Βεβαίως, οι αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας που θέτουν τα σχέδια των Εβραίων για παγκόσμια κυριαρχία δεν είναι μοναδικά στην Τουρκία. Στη χώρα αυτή, τέτοιες  θεωρίες συνωμοσίας κερδίζουν μεγάλη απήχηση αλλά και κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης και φτάνουν σε μεγάλο μέρος του τουρκικού πληθυσμού.
Για παράδειγμα, στο ATV, ένα κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι, ένας Τούρκος «εμπειρογνώμονας» δήλωσε ότι «όποιος διέδωσε τον ιό, θα βρει και τη θεραπεία. Το Ισραήλ έκανε ήδη μια ανακοίνωση ότι βρήκε ένα εμβόλιο».
Ένας τουρκικός ισλαμιστικός ιστότοπος μοιράστηκε τις σκέψεις του Φατίχ Ερμπακάν, του ηγέτη του νεοσύστατου Yeniden Refah Partisi, ενός κόμματος που συνεχίζει στα βήματα του κόμματος Ρεχάχ (Ισλαμική Πρόνοια). Αυτό το κόμμα ήταν υπό την ηγεσία του πατέρα του Erbakan, Necmettin, ενός σημαντικού Τούρκου πολιτικού και μεγάλου ειδικού στις αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας.
Σύμφωνα με τον Φατίχ Ερμπακάν, «Ενώ δεν υπάρχει σκληρή απόδειξη, ο Σιωνισμός θα μπορούσε να είναι πίσω από τον κορωνοϊό».

Την ίδια στιγμή εμφανίστηκε ένα βίντεο στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα μιας συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σε ένα μίνι λεωφορείο μεταξύ των επιβατών και του οδηγού.
Η συζήτησή τους χρησιμεύει ως παράδειγμα του βαθμού του πόσο βαθιά ριζωμένος είναι ο αντισημιτισμός μέσα σε κάποιους τομείς της τουρκικής κοινωνίας και πόσο γρήγορα κυκλοφορούν οι φήμες για μια παγκόσμια εβραϊκή συνωμοσία.
Η συζήτηση ήταν ως εξής:
Οδηγός: Αυτός ο ιός είναι τεχνητός.
Επιβάτης δίπλα του: Φυσικά.
Οδηγός: Σίγουρα και ο  Έμπολα ήταν επίσης το ίδιο. Όλοι αυτοί οι ιοί δημιουργούνται από τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Άλλος επιβάτης: Ο Αλλάχ να τους καταραστεί!
Οδηγός: Και ποιος κατέχει τις περισσότερες από αυτές τις φαρμακευτικές εταιρείες;
Επιβάτες: (Σιωπή, δεν υπάρχει απάντηση).
Οδηγός: Οι Εβραίοι.
Επιβάτης φωνάζει: Πλούσιοι άνθρωποι!
Επιβάτης: Ο Αλλάχ να τους καταραστεί!
Οδηγός: Αδέρφια μου [Σας λέω], οι Εβραίοι!
Επιβάτης δίπλα του: Θα έκαναν τα πάντα για να καταστρέψουν τους Τούρκους!
Επιβάτης: Όχι μόνο τους Τούρκους αλλά και όλο τον κόσμο!
Οδηγός: [Λοιπόν, όλοι γνωρίζουμε] Οι Εβραίοι είναι ένας καταραμένος λαός!
Φυσικά, αυτό το στιγμιότυπο δεν ισοδυναμεί με καταδίκη της Τουρκίας εν γένει και αυτό το είδος των απόψεων σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει όλους τους Τούρκους. Όμως ο αντισημιτισμός βρίσκεται ανάμεσα και στις κυβερνητικές παρατάξεις και τους Ιμάμηδες.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τόσο ο αυστηρός κυβερνητικός έλεγχος των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όσο και η άνοδος των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης έχουν ενισχύσει το μίσος στην Τουρκία, είτε απευθύνονται σε Εβραίους, Κούρδους, είτε σε άλλες μη μουσουλμανικές κοινότητες (Έλληνες), καταλήγει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.
Οι Τούρκοι σήμερα αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με τον τρόπο που τις αντιμετώπιζαν οι πρόγονοι τους πριν 100 χρόνια, σε μικρότερο ποσοστό βέβαια και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο όχι μόνο για τους Εβραίους, αλλά για όλους τους λαούς που συνορεύουν με αυτήν την χώρα.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις