Κυριακή, 1 Μαρτίου 2020

ΚΥΣΕΑ - Πέτσας: Ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας - Τα πέντε μέτρα


Τα πέντε μέτρα που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στους δημοσιογράφους.


Την αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφορικά με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ

Παράλληλα το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή, για ένα μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.

Την ίδια στιγμή αποφασίστηκε η άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.

Επιπλέον αποφασίστηκε υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος ανακοινώθηκε η άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελλάδας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις