Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΚΛΕΙΔΙ" ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ 1.345 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (video)

Εως σήμερα το βράδυ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά όλων των μεταναστών οι οποίοι έφτασαν μετά την 1η Μαρτίου στα νησιά του Αιγαίου. Συνολικά 1.345 άτομα αναμένεται να
μεταφερθούν με δύο πλοία στην κλειστή δομή που έχει δημιουργηθεί στη θέση ¨Κλειδί¨ του Δήμου Σιντικής. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι μετανάστες δεν έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα ασύλου, καθώς είναι σε ισχύ η νομοθεσία αναστολής του σχετικού δικαιώματος. Παράλληλα, στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης σε Σάμο, Λέσβο και Χίο η Περιφέρεια Β. Αιγαίου οργανώνει τη λειτουργία μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης εκτός ΚΥΤ προκειμένου να εντοπισθεί πιθανό κρούσμα κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή, το υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου επεξεργάζεται την εκδοχή να δημιουργηθούν χώροι απομόνωσης με τις προβλεπόμενες συνθήκες μέσα στους καταυλισμούς σε περίπτωση εκδήλωσης κρούσματος.

Το πρώτο πλοίο που θα συλλέξει όσους βρίσκονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου έφθασε  το μεσημέρι της Παρασκευής στο Καστελλόριζο, όπου βρίσκονταν 105 μετανάστες, οι οποίοι είχαν φτάσει στο νησί πριν από περίπου 15 ημέρες. Σύμφωνα με το δρομολόγιό του, θα περάσει από Ρόδο και Σύμη, όπου βρίσκονται 38 και 29 άτομα, αντιστοίχως.

Εως σήμερα το βράδυ θα έχει επίσης παραλάβει 57 άτομα από την Κάλυμνο, 262 από την Κω και 253 από τη Λέρο, συνολικά 744 μετανάστες, οι οποίοι ακόμα και στα νησιά που διαθέτουν ΚΥΤ παρέμεναν εκτός δομών. Αντιστοίχως, το «Aqua Blue»  το πρωί της Παρασκευής επιβίβασε 129 άτομα από τη Σάμο και, συνεχίζοντας το ταξίδι του, επρόκειτο να παραλάβει 283 άτομα από τη Χίο και 189 από τη Λέσβο. Και στα τρία νησιά οι μετανάστες έχουν καταγραφεί από την αστυνομία, αλλά διέμεναν σε άλλους χώρους εκτός των επίσημων δομών.

Το γεγονός ότι το «Aqua Blue», που κανονικά εκτελεί το δρομολόγιο από Λαύριο για Αγιο Ευστράτιο - Λήμνο - Καβάλα, βγήκε από το πρόγραμμά του προκειμένου να εξυπηρετηθεί η μεταφορά μεταναστών προκάλεσε την αντίδραση μελών του περιφερειακού συμβουλίου της Λήμνου, καθώς το νησί τους αντιμετωπίζεται σαν «παράπλευρη απώλεια». Το ίδιο πλοίο, πάντως, στη σύμβαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», προβλέπεται να πραγματοποιήσει δρομολόγιο και στην Κέα, όπου την προηγούμενη Δευτέρα αποβιβάστηκαν 193 μετανάστες, όταν το πλοίο που τους μετέφερε με προορισμό την Ιταλία προσάραξε στο νησί. ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγή www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις