Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ξεδιπλώνεται το τουρκικό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση 1453» εναντίον Ελλάδας σε Έβρο, Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο


Προκλητικοί όσο ποτέ άλλοτε είναι οι Τούρκοι από τον Έβρο μέχρι την Α.Μεσόγειο, θέλοντας σαφώς να επιβάλουν στη χώρα μας τα δικά τους συμφέροντα και μόνο, ειδικά αυτό το πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα για αυτούς.

Τουρκικό επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση 1453» - έτος άλωσης της Κωνσταντινούπολης-ξεδιπλώνει η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδας σε Έβρο, Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο.


Πιο αναλυτικά, το τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα "Bayraktar TB2" που περιπολεί στα ελληνικά σύνορα από το πρωί, έχει κωδικό πτήσης "1453", αναφέρει με περίσσεια αλαζονεία ο τουρκικός Τύπος.

Οι εικόνες που καταγράφονται από το τουρκικό drone παρακολουθούνται από Τούρκους στρατιωτικούς, στο κέντρο συλλογής εικόνων του Γενικού επιτελείου στην Άγκυρα .

Ο διοικητής της δύναμης αυτής στην Αδριανούπολη Ekrem Canalp, είπε στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Αnadolou, ότι το Bayraktar TB2, είναι η καλύτερη πλατφόρμα μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στον κόσμο, και συμβάλει στην άμεση ροή πληροφοριών που χρειάζονται τόσο πολύ οι τουρκικές συνοριακές μονάδες.

Ο ίδιος μίλησε “περί ελληνικών επιδρομών”, οι οποίες από εδώ και στο εξής, θα παρεμποδίζονται χάρη στις πτήσεις των τουρκικών UAV, τα οποία είναι " το μάτι της Άγκυρας στον ουρανό", ενώ πρόσθεσε ότι το τουρκικό drone  ενίσχυσε σημαντικά τη δύναμη των συνοριακών στρατευμάτων.

“Σε περιπτώσεις όπου διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα “αναγκάζει” τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στην τουρκική πλευρά, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και των συμβάσεων, τότε οι δυνάμεις του πεζικού και τα μέλη των ειδικών δυνάμεων της στρατοχωροφυλακής, θα  ενημερώνονται..έγκαιρα", αναφέρει ο ίδιος.



Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας τώρα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που καλύπτει τις περιοχές, της Συρίας, της Λιβύης, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

"Ειδικά για την  Ανατολική Μεσόγειο αναφέρεται ότι, έχουν αποσταλεί  η Φρεγάτα Barbaros Hayreddin Pasha και το σεισμογραφικό Oruç Reis, τα οποία συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους “στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο”, ενώ επίκειται η άφιξη των πλωτών γεωτρύπανων  Fatih και Yavuz. Κατά τη διάρκεια αυτών των δραστηριοτήτων, θα παρέχεται υποστήριξη ασφαλείας από τη θάλασσα και τον αέρα”, μας προειδοποιούν οι Τούρκοι.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ συνεχίζει αναφέροντας ότι, ως μέρος της συμφωνίας που υπογράφηκε με τη Ρωσία, τα δύο μέρη συνεχίζουν την προετοιμασία για την διεξαγωγή κοινών περιπολιών από τις 15 Μαρτίου.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκτελούν στρατιωτικές δραστηριότητες κατάρτισης και παροχής συμβουλών στη Λιβύη με το διάταγμα που εγκρίθηκε στις 2 Ιανουαρίου, προς τις ένοπλες δυνάμεις της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Στο κείμενο κατηγορούνται οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ, ότι συνεχίζουν τις ρίψεις πυρών πυροβολικού και πυραύλων εδάφους-εδάφους, οι οποίες στοχεύουν ειδικά το αεροδρόμιο Mitiga, τονίζοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και σε αυτήν την περιοχή.

Η επιχείρηση αποστολής μη επανδρωμένων εναερίων  οχημάτων στον Έβρο, είναι απλώς μέρος ενός ακόμα μεγαλύτερου σχεδίου, που...κ αταλήγει στα κοιτάσματα ΝΑ της Κρήτης και στο σημείο σύνδεσης των ΑΟΖ Ελλάδος και Αιγύπτου. 

Δεν πρόκειται για μεμονωμένες ενέργειες των Τούρκων, αλλά για κινήσεις σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο αντιπερισπασμού, για την επιχείρηση “οριοθέτησης” τουρκικής ΑΟΖ στην Α. Μεσόγειο, εις βάρος της Ελλάδος.

Στην περίπτωση αυτή η χώρα μας θα εφαρμόσει το δικό της στρατιωτικό σχέδιο με το κωδικό “1821”.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις