Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Ξέρουν κάτι οι Ρώσοι; - ''Έρχεται εξέγερση στην Τουρκία λόγω Συρίας!'' - ''Κρύβει τον αριθμό των νεκρών ο Ερντογάν''


Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία μετατράπηκε πολύ γρήγορα, σε ένα πολύ σοβαρό σκάνδαλο για το εσωτερικό της Τουρκίας και τώρα ο Ερντογάν το “ εξάγει” σε Αιγαίο και ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν ένα συριακό αεροσκάφος L-39A Albatros πάνω από το Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές μέσων ενημέρωσης, τουρκικά F-16 παραβίασαν τον συριακό εναέριο χώρο στο Idlib και κατέρριψαν αεροσκάφος τύπου L-39 της συριακής αεροπορίας χθες Τρίτη, με τον πιλότο να γλυτώνει.



"Η επιχείρηση «Ανοιξιάτικη ασπίδα», που ξεκίνησε μετά την επίπονη επίθεση [στα τουρκικά στρατεύματα] στις 27 Φεβρουαρίου, διεξάγεται με επιτυχία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar καθώς διοικεί την επιχείρηση από την τουρκική επαρχία Hatay, η οποία συνορεύει με τη Συρία.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, από την έναρξη της παράνομης στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στην Συρία, οι απώλειες μεταξύ του τουρκικού στρατού έχει ήδη φτάσει στα 120 άτομα, για να μην αναφερθεί το γεγονός ότι κατά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκία έχει χάσει τουλάχιστον 40 άρματα μάχης, περίπου 50 τεθωρακισμένα οχήματα, 18 συστήματα  MLRS, και ένα σύστημα αντιεροπορικής άμυνας μικρής εμβέλειας.

"Όλα αυτά απειλούν τον Ερντογάν με ένα άλλο σκάνδαλο και μπορεί να οδηγήσουν σε μαζικές διαμαρτυρίες των Τούρκων πολιτών", τονίζουν Ρώσοι ειδικοί.


Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, περίπου 50 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κάτω από τα χτυπήματα της Ρωσικής και συριακής Πολεμικής Αεροπορίας, ωστόσο ανεξάρτητοι αμυντικοί ειδικοί αναλυτές, εκτιμούν  ότι στην πραγματικότητα το ποσοστό αυτό είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο  και η Τουρκία κρύβει τις πραγματικές απώλειες "καλύπτοντας" τον πραγματικό αριθμό των νεκρών.

"Ο Ερντογάν κρύβει τις απώλειές του, φοβούμενος ότι θα χάσει την αξιοπιστία του. Περισσότερα από εκατό Τούρκοι στρατιώτες έχουν ήδη πεθάνει, ενώ περίπου 300 έχουν τραυματιστεί και αυτό παρά την σημαντική αριθμητική υπεροχή των τουρκικών δυνάμεων. Γνωρίζουμε ότι όλοι αυτοί δεν εξαφανίστηκαν, αλλά έχασαν τη ζωή τους,"αναφέρουν ειδικοί από την Μέση Ανατολή.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο τουρκικός στρατός υφίσταται τις μεγαλύτερες απώλειες στα ανατολικά του Ιντλίμπ, προσπαθώντας να καταλάβει  οικισμούς και  μεγάλες πόλεις, ενώ χωρίς αποτελεσματική υποστήριξη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και συστημάτων αντιεροπορικής άμυνας, ο συριακός στρατός επιτίθεται με επιτυχία κατά των θέσεων  των τουρκικών στρατευμάτων και των Τζιχαντιστών, που ελέγχονται από αυτούς.


See Last Defender's other Tweets
.
Επίσης, τις τελευταίες 72 ώρες, η Τουρκία έχει χάσει τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα οχήματα στον εναέριο χώρο της Συρίας, τα οποία προσπάθησαν να χτυπήσουν στις θέσεις του συριακού στρατού.

Όπως έγινε γνωστό, όταν εισερχόταν στον εναέριο χώρο της Συρίας, τα τουρκικά drone υποβάλλονται  σε ισχυρό ηλεκτρονικό πόλεμο από τα ισχυρά ρωσικά συστήματα, με αποτέλεσμα η Τουρκία να χάνει τον έλεγχό τους.

Ένα τουρκικό drone συνετρίβη στην τουρκική επαρχία Hatay και ένα δεύτερο κοντά στην πόλη Serakib.

Το σήμα GPS χάνεται και μετά τα τουρκικά drone πέφτουν στο έδαφος.

Η Τουρκία αναγκάστηκε να μειώσει στο ελάχιστο τη χρήση των εναέριων αυτών οχημάτων, πράγμα που είχε ήδη οδηγήσει στην ανακατάληψη από τον συριακό στρατό, τουλάχιστον 7 οικισμών, καθώς και της πόλης του Serakib.

Είναι γνωστό επίσης ότι η Τουρκία άρχισε να χρησιμοποιεί μαχητικά αεροσκάφη F-16 για επιθέσεις σε επίγειους στόχους, χρησιμοποιώντας πυραύλους AIM-120, ενώ όταν εισέρχονται στον εναέριο χώρο της Συρίας αναχαιτίζονται από τα συστήματα αντιεροπορικής άμυνας των δυνάμεων του Άσαντ.

Με την έναρξη της τουρκικής εισβολής στη Συρία, η Άγκυρα πλημμύρισε τον συριακό εναέριο χώρο με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, σε μια προσπάθεια να τον ελέγξει. Επιπλέον, τα αεροδρόμια σε Χαλέπι και Χάμα υπέστησαν  αεροπορικές επιδρομές.

Σημαντικό μέρος αυτών των UAV καταρρίφθηκε από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Συρίας. Μόνο πρόσφατα  η τουρκική Πολεμική Αεροπορία έχασε 7 drone .

Οι Τούρκοι δεν άφησαν όμως χωρίς ησυχία, ούτε και την ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim στην οποία καταρίφθηκε χθες ένα τουρκικό  μη επανδρωμένο όχημα.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί το σύστημα αεράμυνας Tor για να αποτρέψει αυτήν την απειλή.

Προς το παρόν, η Δαμασκός ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου της. Την ίδια στιγμή, η Μόσχα προειδοποίησε την Άγκυρα ότι αρνείται να δώσει εγγύηση ασφαλείας για τα τουρκικά αεροσκάφη στον ουρανό της Συρίας, και αυτό έχει προκαλέσει την οργή του Ερντογάν.

Οι απώλειες αυξάνουν και ο Ερντογάν βλέπει ότι κινδυνεύει το καθεστώς του, και τώρα προσπαθεί να εξευμενίσει τους Τούρκους πολίτες με το άνοιγμα των συνόρων, θα σταματήσει όμως εκεί ή θα κάνει και κάτι ακόμα πιο προκλητικό στην Α.Μεσόγειο ;


See Last Defender's other Tweets
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις