Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Χρόνια Πολλά!! Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!! Ζήτω το Έθνος!!

Σχεδόν 2 αιώνες μετά την Εθνική μας Παλιγγενεσία

Η 25η Μαρτίου 1821, δεν είναι απλά μια εθνική επέτειος, για τον ελληνισμό, έχει μια ειδοποιό
διαφορά με την αντίστοιχη της 28ης Οκτωβρίου του 1940. Η 25η Μαρτίου 1821, ήταν η πράξη γέννησης του ελληνικού κράτους, ήταν η έμπρακτη απόφαση των Υπόδουλων Ελλήνων, να αψηφήσουν τα πάντα και να ξεσηκωθούν απέναντι στον Τούρκικο Ζυγό.

Ένα έθνος ξεσηκώθηκε, μετά από 4 αιώνες τούρκικης σκλαβιάς, διεκδικώντας την Εθνική του Ανεξαρτησία και την Απελευθέρωση.Οι πρόγονοί μας, είχαν και στο παρελθόν δοκιμάσει πολλές φορές να αποτινάξουν το τούρκικο ζυγό, αλλά για πολλούς λόγους αυτές οι προσπάθειες τους δεν είχαν τύχει ανάλογης επιτυχίας με αυτήν που υπήρξε με την επανάσταση του 1821.

Οι πρωταγωνιστές γνωστοί και άγνωστοι, πάρα πολλοί, το κόστος που πλήρωσαν ήταν το ίδιο τους το αίμα, στο δέντρο της ελευθερίας και την ανεξαρτησίας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τους τιμούμε όπως τους πρέπει, γιατί αν δεν υπήρχαν, ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Καραϊσκάκης, ο Ανδρούτσος, ο Διάκος, οι Μαυρομιχαλαίοι, οι Σουλιώτες, οι Μποτσαραίοι, οι Τζαβελαίοι, και άλλοι τόσοι χιλιάδες, εμείς δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα.

Έχουμε επίσης, το βάρος της κληρονομιάς τους, να τους κάνουμε περήφανους για τις θυσίες, τους προσπαθώντας να φανούμε αντάξιοι!!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!! ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!!!






ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις