Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

Γεωργιάδης: Οι Ελληνες βουλευτές έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις

Για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι Ελληνες βουλευτές, αλλά και για την «οδό των θυσιών» την οποία διασχίζουν μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης,
λίγο πριν κλείσει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό της Βουλής, όπου -σημειωτέον- για φέτος δεν προβλέπεται μείωση στη βουλευτική αποζημίωση.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, αν και παραδέχτηκε ότι καλώς έγιναν οι περικοπές στον μισθό των βουλευτών, «γιατί έτσι έπρεπε να γίνει», χαρακτήρισε υπερβολή την προς τα κάτω βουλευτική μισθολογική πορεία. «Όπως ήταν υπερβολή προς τα άνω αυτό που γινόταν προ της κρίσης, έτσι είναι υπερβολή προς τα κάτω αυτό που γίνεται τώρα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι πρώτοι οι βουλευτές «μπήκαμε σε αυτή την οδό των θυσιών».

«Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με τον φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε πρόεδρε, τώρα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, θυμίζοντας με τη στάση του τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη «να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του Κοινοβουλίου», τώρα που, όπως ισχυρίστηκε, η χώρα οδεύει και πάλι στην κανονικότητα.

«Πρέπει να βγούμε και να πούμε στους πολίτες με θάρρος -όσο κι αν μας κατηγορούν- τον βουλευτικό μισθό... Εμείς κάναμε στους εαυτούς μας τη μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε μείωση ψηφίσαμε για τους πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη βουλευτική σύνταξη, η οποία, όπως είπε, «είναι 70% κάτω», ενώ αναφέρθηκε και στην παραίτηση των βουλευτών από τα αναδρομικά, παρατηρώντας πως «ο καθένας μας παραιτήθηκε από περισσότερα από 150.000 ευρώ αναδρομικά. Αναδρομικά που άλλοι κλάδοι της ελληνικής κοινωνίας διεκδίκησαν δικαστικώς και τα πήραν ή τα παίρνουν».

Τέλος, είπε ότι τις «θυσίες» που έχουν κάνει οι βουλευτές πρέπει «να τις λέμε με θάρρος και να είναι πράξη περηφάνιας για εμάς».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις