Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Άμεσες ενισχύσεις στο ΠΝ: Το Μάιο η παραλαβή της έκτης πυραυλάκατου Super Vita

Θετικές εξελίξεις για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό
To Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί προτεραιότητα για τη συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων
και φαίνεται πως ο Μάϊος θα είναι σημαντικός μήνας για την ενίσχυση του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς αναμένεται να παραληφθεί η έκτη πυραυλάκατος Super Vita.

Οι προκλήσεις από την Τουρκία μπορεί να έχουν υποβαθμιστεί προσωρινά λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης και της επιδημίας του κορονοϊού που φέρεται να έχει "χτυπήσει" και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο αυτό είναι προσωρινό. Η εσωτερική αποσταθεροποίηση και η δυσαρέσκεια για το πρόσωπο του Ερντογάν θα οδηγήσουν κατά πάγια τακτική σε εξωτερίκευση της κρίσης με πιθανότερο στόχο την Ελλάδα.

Για αυτό το λόγο πρέπει η αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού μας να συνεχίσει να αποτελεί βασική προτεραιότητα, καθώς οι άνδρες του ναυτικού και της αεροπορίας είναι αυτοί που θωρακίζουν και προστατεύουν καθημερινά τα σύνορα στο Αιγαίο, απέναντι σε κάθε είδους πρόκληση και "υβριδική" απειλή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Defence Review μέσα στον Μάιο το Πολεμικό Ναυτικό και η Διοίκηση Ταχέων Σκαφών του Αρχηγείου Στόλου ΠΝ αναμένεται να παλάβουν την έκτη πυραυλάκτο Super Vita ώστε να εκτελέσει τις τελικές δοκιμές και να ενταχθεί και επίσημα στο ΠΝ. Αντίστοιχα το ΠΝ αναμένεται να παραλάβει την έβδομη ΤΠΚ Super Vita το 2021 χωρίς να έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

H έκτη έχει ήδη εκτελέσει δοκιμές εν όρμω και αναμένονται οι δοκιμές εν πλω.

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, στο πλαίσιο προκαταρκτικών ελέγχων εγκατάστασης των συστημάτων της υπό κατασκευή πυραυλακάτου Νο 6 εκτελέστηκε περιορισμένης διάρκειας πλους εντός του κόλπου Ελευσίνας παρουσία προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού (Ναυτικό Κλιμάκιο Ελευσίνας). ​

Άξιο αναφοράς είναι το κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας-επιφανείας Exocet Block II και Block III. Η νεότερη έκδοση αυξάνει τη μέγιστη απόσταση βολής από 72km σε 180km, ενώ περιλαμβάνει την ικανότητα μεταβολής πορείας σε ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής (waypoints).

Στα ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους περιλαμβάνονται το τρισδιάστατο ραντάρ έρευνας αέρος-επιφανείας τύπου MW-08, το οποίο λειτουργεί στη ζώνη συχνοτήτων G (από τα 4 GHz έως τα 6 GHz στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα), το σύστημα ελέγχου πυρός τύπου Sting BS, το ηλεκτροπτικό σύστημα ανίχνευσης στόχων τύπου Mirador, το ραντάρ έρευνας επιφανείας συνεχούς κύματος και χαμηλής πιθανότητας υποκλοπής τύπου Scout Mk.II, το ραντάρ έρευνας ναυτιλίας τύπου BridgeMaster-Ε, δύο οπτικά σκοπευτικά κατάδειξης στόχου τύπου TDS (Target Designation Sight), το ηλεκτρονικό σύστημα υποστήριξης (Electronic Support Measures = ESM) τύπου DR-3000 SLW της Thales, σύστημα αυτοπροστασίας, το οποίο αποτελείται από τον εκτοξευτή αναλώσιμων ανθυποβρυχιακών ρουκετών Mk.36 SRBOC (Super Rapid Bloom Off-board Countermeasures) των 130mm και το αυτόματο σύστημα εκτόξευσης αντιμέτρων ALEX (Automatic Launching of Expendables) και το σύστημα αναγνώρισης φίλου ή εχθρού (Identification Friend or Foe/Selective Identification Feature = IFF/SIF).

Το Κέντρο Πληροφοριών Μάχης των πλοίων SUPER VITA. Ωστόσο, ο νους του σκάφους είναι το τακτικό σύστημα Tacticos της Thales NL (πρώην Signaal), το οποίο εκτελεί όλες τις απαιτούμενες στρατιωτικές εφαρμογές (έρευνα, υποστήριξη διοίκησης κ.α.), ενώ είναι διασυνδεμένο με όλα τα διαθέσιμα οπλικά συστήματα, το σύστημα ESM και το σύστημα αυτοπροστασίας του σκάφους.


Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες προβάλλονται σε τέσσερις κονσόλες πολλαπλών λειτουργιών τύπου Mk.3 MOC (Multi-Operation Consoles). Οι επικοινωνίες του σκάφους εξασφαλίζονται από ένα σύστημα ζεύξης δεδομένων Link-11 (τύπος MDM-2002 της Raytheon Collins), ένα σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών και το ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνιών ICS-2000.

Ο εξοπλισμός μάχης των σκαφών αποτελείται από ένα πυροβόλο των 76/62mm τύπου Super Rapido της ΟΤΟ Melara, δύο πυροβόλα των 30mm της OTO Melara, ένα πυραυλικό σύστημα εγγύς αντιαεροπορικής-αντιπυραυλικής προστασίας (Close-In Weapon System = CIWS) τύπου RAM (Rolling Airframe Missile) με 21 βλήματα έτοιμα προς εκτόξευση και δύο δίδυμους εκτοξευτές βλημάτων επιφανείας-επιφανείας τύπου MM-40 Block.II Exocet τοποθετημένους σε διάταξη “X”.











ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις