Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ: Eκατοντάδας ρωσικά άρματα & ΤΟΜΠ σε πλοία στο Αιγαίο που πλέουν προς Συρία!


Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο υλοποίησε άμεσα την απόφαση ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, αλλά και του συριακού Στρατού που μάχεται στην Συρία, μετά την συνεχιζόμενη αύξηση της
τουρκικής παρουσίας (έφτασαν τους 30.000 άνδρες) στην βόρειο περιοχή της Συρίας.

Η ενίσχυση εντοπίζεται σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC).

Αυτή τη βδομάδα το ρουμανικών συμφερόντων πλοίο Tapir Brian και το αποβατικό LST Saratov απέπλευσαν με πορεία προς το λιμάνι της Ταρτούς φορτωμένα με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στην δημοσιότητα δείχνουν το ρωσικό αποβατικό πλοίο να διέρχεται από το Στενό του Βοσπόρου και να εισέρχεται στο Αιγαίο με κατεύθυνση το λιμάνι της Ταρτούς.
Reinforcement for Russia’s campaign continues amid pandemic: Project 1171 Black Sea Fleet 197th Assault Ship Brigade Tapir (NATO:Alligator) class LST Saratov 150 transited Bosphorus (carrying tanks/APCs) towards Mediterranean en route to .
Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter


48 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
..
Όπως επισημάνθηκε, τα δύο πλοία μεταφέρουν συνολικά 150 άρματα μάχης και ΤΟΜΑ που προορίζονται για το συριακό λιμάνι, με σκοπό  να παραδοθούν στην συνέχεια στις συριακές ένοπλες δυνάμεις που “φουλάρουν” τις μηχανές τους κατά των τουρκικών δυνάμεων.

Άλλα 100 άρματα και ΤΟΜΠ θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει μια πολύ εύθραυστη κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία και αναμένεται ότι ο συριακός στρατός θα επαναλάβει τις επιθετικές επιχειρήσεις του τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς οι φιλότουρκοι μαχητές αρνήθηκαν να αποσυρθούν από όλες τις περιοχές που βρίσκονται νότια της εθνικής οδού Μ-4 με κατεύθυνση την Λατακία.

Ο ξένος Τύπος εντωμεταξύ αναφέρει ότι μια νέα τουρκική φάλαγγα με σχεδόν 60 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων θωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ, διέσχισε το συριακό έδαφος τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου,περνώντας από τη συνοριακή περιοχή Kherbet Al-Juz στην βόρειο -δυτική ύπαιθρο του Idlib.

Καθώς η Τουρκία εξακολουθεί να αποστέλλει μεγάλη στρατιωτική ενίσχυση στην περιοχή, ο αριθμός των τουρκικών στρατιωτικών μονάδων οι οποίες εισήλθαν στη "ζώνη απαγόρευσης " από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νέα κατάπαυση του πυρός, αυξήθηκε στα 2.460 οπλικά συστήματα, εκτός από την είσοδο εκατοντάδων Τούρκων στρατιωτών.

Από τις 2 Μαρτίου μέχρι σήμερα, οι ακτιβιστές της οργάνωσης SOHR παρακολούθησαν την είσοδο περισσότερων από 5.865 τουρκικών φορτηγών και στρατιωτικών οχημάτων στο έδαφος της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, μεταφορικών μέσων, τεθωρακισμένων οχημάτων, και συστημάτων αεράμυνας.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Τούρκων στρατιωτών που αναπτύχθηκαν κατά την ίδια περίοδο στο Idlib και στο Χαλέπι υπερέβη τους 10.300 στρατιώτες.

Επειδή στην στρατιωτική τακτική οι μετακινήσεις δυνάμεων και οι αναδιατάξεις στρατευμάτων προμηνύουν πολεμικές επιχειρήσεις, η σύγκρουση Άσαντ και Ερντογάν στην Ιντλίμπ είναι πλέον πιο πιθανή από ποτέ.

Στην περίπτωση αυτή αν επέμβει το ΝΑΤΟ, όπως έχει διαμηνύσει εμμέσως και ο γγ της συμμαχίας Γ.Στόλτεμπεργκ, τότε η αντίδραση της Ρωσίας μπορεί να είναι καταιγιστική παρά την πανδημία.

Η Συρία είναι χώρα δορυφόρος της Μόσχας και οποιαδήποτε δράση του ΝΑΤΟ θα επιφέρει εξελίξεις καταιγιστικές για ολόκληρη την Μ.Ανατολή αλλά και τον πλανήτη μας.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις