Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

CNN: Κορωνοϊός - Έπαινοι Σακελλαροπούλου σε Τσιόδρα: Δίνει μαθήματα δημοκρατίας και σεβασμού του πολίτη

Το εγκώμιο του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Σωτήρη Τσιόδρα, έπλεξε το βράδυ της Παρασκευής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Με ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας @PresidencyGR, στο twitter, η κυρία Σακελλαροπούλου εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα του καθηγητή Τσιόδρα.
Αφορμή για το tweet της Προέδρου της Δημοκρατίας στάθηκαν τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, τοποθετούμενος ως προς την ανάγκη της προστασίας των Ρομά, ως ευαίσθητης πληθυσμιακής ομάδας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
«Μαθήματα δημοκρατίας και σεβασμού του πολίτη από τον καθηγητή Τσιόδρα: “Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για φόβο, για διχασμό, για διαιρέσεις στην κοινωνία μας...Αυτό που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας”», έγραψε στο σχετικό tweet της η κυρία Σακελλαροπούλου.

Τσιόδρας: Οι Ρομά δεν πρέπει να γίνονται δέκτες μίσους

Μιλώντας την Παρασκευή, στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για τον κορωνοϊό, σχετικά με το θέμα των Ρομά, ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας,  τόνισε πως οι Ρομά δεν κινδυνεύουν απαραίτητα περισσότερο, αλλά ότι οι συνθήκες υγιεινής στους καταυλισμούς είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστούν.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε να προασπίσουμε την υγεία όλων μας και των Ρομά συμπολιτών μας. Για αυτό βρεθήκαμε σήμερα κοντά τους. Μας αγκάλιασαν πραγματικά κι εμείς αισθανθήκαμε μέλος της κοινότητας τους και δικοί τους άνθρωποι. Το μήνυμά μας ήταν σήμερα να προστατεύσουμε τους ευπαθείς και να περιχαρακώσουμε όσο μπορούμε όσους ήταν θετικοί. Καμιά φορά είναι δύσκολο, μπορεί να δεις επιδημίες σε αυτό τον χώρο και δεν θέλουμε να θρηνήσουμε νεκρούς», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ.
«Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, τους έχω εμπιστοσύνη. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα. Οι συμπολίτες μας αυτοί δεν θα μείνουν μόνοι τους, θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας». Ο ίδιος συμβούλευσε τους Ρομά που ζουν στη χώρα μας να συνεχίσουν να έχουν αυτή την υπεύθυνη στάση, τονίζοντας «είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας σε αυτό το αγώνα».
Τέλος, επεσήμανε ότι οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες στον κορονοϊό, καθώς πολλές φορές είναι δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα αποστασιοποίησης γιατί ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες μιας και αρκετοί άνθρωποι στεγάζονται συχνά σε περιορισμένο χώρο.
Υπογράμμισε πως «πρέπει να διασφαλιστεί η επιβίωση των Ρομά στην εποχή του κορωνοϊού», πρόσθέτονας ότι «οι Ρομά δεν πρέπει να γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι και δέκτες μίσους. Ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες».
«Οι συμπολίτες μας δεν θα μείνουν μόνοι τους για να αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, μίσος, διαιρέσεις και φόβο. Αυτό που θα μας διασώσει είναι η ενότητα. Χαιρετίζω τους συμπολίτες μας στην Λάρισα για την υπεύθυνη στάση που επιδεικνύουν απέναντι στον κορωνοϊό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις