Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

CNN -Κουκάκι: Ναός του Αγίου Νικολάου - Τι λένε κάτοικοι για τον ιερέα της εκκλησίας (video)

To CNN Greece βρέθηκε στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, όπου, πριν από τρεις ημέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή των Βαΐων, ο ιερέας της εκκλησίας
προχώρησε στο μυστήριο της θείας μετάληψης στην από την πίσω πόρτα του ναού.
Περίοικος φωτογράφησε το γεγονός και το ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις εισαγγελικές αρχές και ο υπουργός Δικαιοσύνης να ζητήσει από τα αρμόδια δικαστικά όργανα να προχωρήσουν σε διερεύνησης της υπόθεσης σχετικά με την παραβίαση της κοινής υπουργικής απόφασης για τα μέτρα περιορισμού λόγω κορωνοϊού.
Με βάση την αυτόφωρη διαδικασία οι ιερέας του ναού αναζητείτο από την αστυνομία αλλά δεν προσήχθη, ωστόσο χθες, με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του στο Facebook εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στο μυστήριο της θείας μετάληψης.
Ο πατέρας Γεώργιος είναι στο γραφείο του, ωστόσο, όπως έχει ανακοινώσει δεν δεν μιλά στα μέσα ενημέρωσης.
Στην ανακοίνωσή του, η οποία αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας έβλεπε τους ενορίτες του να στέκονται έξω από τον ναό και μετά το πέρας της λειτουργίας τού χτυπούσαν την πόρτα, ζητώντας του να κοινωνήσουν.
Συνεχίζοντας λέει ότι ακολουθώντας την Ιερατική μου συνείδηση, αλλά και την μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας μας και έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αλλά και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται προχώρησε στην θεία μετάληψη.
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ωστόσο, με ανακοίνωσή της  προχώρησε σε έρευνα λέγοντας ότι οι αποφάσεις της είναι δεσμευτικές για όλους τους ιερωμένους.
Το γεγονός βέβαια ότι το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή των Βαΐων και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα προκάλεσε την αντίδραση μερίδας κατοίκων στην περιοχή, που στράφηκε εναντίον αυτών που έκαναν την ανάρτηση. Μάλιστα είδαν το «φως» της δημοσιότητας και βίντεο με κατοίκους να καταφέρονται  λεκτικά και να απειλούν αυτούς που έκαναν την ανάρτηση.
Οι περίοικοι φαίνεται ότι γνωρίζουν από ποιο σπίτι τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις