Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Δεν άντεξε! Δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είπε την Πόλη «ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ» – Το ποθούμενο ολοζώντανο (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκινητικές εικόνες…
Προσφάτως παρακολουθήσαμε ένα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή του Βοσπόρου, στο Μέγα Ρεύμα.


Εκεί όπου οι Έλληνες είναι επίσης αναγκασμένοι να μείνουν στα σπίτια τους, βοηθούμενοι με εθελοντικές πρωτοβουλίες επίσης Ελλήνων.

Το Μέγα Ρεύμα (τουρκική-κατοχική ονομασία Arnavutköy) ήταν χωριό και σημερινό προάστιο της Κωνσταντινούπολης στο Βόσπορο.

Είναι ένα από τα ομορφότερα και πλέον καλοδιατηρημένα χωριά της ευρωπαϊκής όχθης του Βοσπόρου. Έχει ρίζες στην αρχαιότητα και στην περίοδο της ακμής του ήταν το μεγαλύτερο ελληνικό χωριό του Βοσπόρου, με περίπου 10.000 Έλληνες. Σήμερα οι Τούρκοι έχουν αφήσει ελάχιστους, τουλάχιστον από αυτούς που δηλώνουν Έλληνες, καθώς στην Τουρκία ζουν μέχρι και σήμερα εκατομμύρια ελληνογενών.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ βρέθηκε μέσα στην μεγαλύτερη ελληνορθόδοξη εκκλησία του Βοσπόρου, τον Ταξιάρχη.

«Είμαι συγκινημένος» δήλωσε ο δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ αποκαλώντας μάλιστα την Κωνσταντινούπολη «βασιλεύουσα» και μπράβο του!

«Δεν προσποιούμαι, έχω έρθει ως μικρό παιδί εδώ και πως θα κάνω ζωντανή μετάδοση μέσα από τον Ναό, ούτε το φανταζόμουν. Κοιτάξτε το μεγαλείο της Κωνσταντινούπολης. Όλα αυτά δεν χτίστηκαν με κρατικά χρήματα αλλά με δωρεές. Και τα σχολεία μας και οι εκκλησίες μας», συμπλήρωσε.

«Δεν είναι απλό πράγμα να κρατήσουν οι Έλληνες την γλώσσα και την θρησκεία τους», υπογραμμίζει.

Πράγματι, το να διατηρηθεί η Ελληνική γλώσσα και η χριστιανική θρησκεία, με τόσο πογκρόμ κατά των Ελλήνων είναι τεράστιο επίτευγμα. Η Τουρκία πλέον υποτιμά τους Έλληνες και τους επιτρέπει να ζουν σχετικά ελεύθερα, αφού εξόντωσαν ή έδιωξαν μεγάλο αριθμό από την Πόλη και όχι μόνο.

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ! Όπως εντοπίσαμε και στα συγκρατημένα λόγια του δημοσιογράφου, ο οποίος «μετρά» τις κουβέντες του μην χαρακτηριστεί «εχθρός της Τουρκίας», οι Έλληνες της Μικράς Ασίας, της Ανατ. Θράκης, του Πόντου μιλούν ακόμα για βασιλεύουσα. Ο πόθος ή αλλιώς το ποθούμενο δεν έχει «σβήσει».

Μόνο που για να εκπληρωθεί, ο Ελληνισμός θα σταυρωθεί. Χωρίς Σταύρωση δεν υπάρχει Ανάσταση και τίποτα δεν προσφέρεται αλλά ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ.




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις