Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Δημοσκόπηση: Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν είχαμε εκλογές εν μέσω κορονοϊού

Δημοσκόπηση αποτυπώνει την πρόθεση ψήφου των πολιτών εν μέσω κορονοϊού, καθώς και το πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης.


Νέα δημοσκόπηση αποτυπώνει τη διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 23 μονάδες διαφορά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά, στο ερώτημα «εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε», η ΝΔ συγκεντρώνει 45% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το Μέρα25 με 2,5%. Η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 1%.

Το 4% των πολιτών απάντησε κάποιο άλλο κόμμα. Το 8% δηλώνει αναποφάσιστο, ενώ το 2,5% απαντά «λευκό, άκυρο ή αποχή».

Πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τον κορονοϊό
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 78% των πολιτών δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ και αρκετά για την πανδημία του κορονοϊού. Μέτρια ανησυχεί το 12%, ενώ μόλις 7% των πολιτών απαντούν «λίγο» και «ελάχιστα ως καθόλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολίτες ηλικίας από 60 ετών και άνω είναι οι πιο ανήσυχοι, καθώς το 84% εξ αυτών δηλώνουν ότι ανησυχούν αρκετά έως πολύ.

Στο ερώτημα «πόσο έχουν επηρεάσει την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς σας η επιδημία του κορονοϊού και τα μέτρα αντιμετώπισης», η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνουν ότι έχουν επηρεαστεί πολύ ή αρκετά.

Αναλυτικά, το 57% απαντά ότι ο κορονοϊός και τα μέτρα έχουν επηρεάσει «πολύ» ή «αρκετά» την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους.

Το 20% των πολιτών δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί «λίγο» και «ελάχιστα έως καθόλου».

Το 18% απαντά «μέτρια».

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό
Αναφορικά με την αντίδραση της κυβέρνησης στον κορονοϊό, το 82% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά την κυβέρνηση. Το 14% αξιολογεί την κυβέρνηση αρνητικά και σίγουρα αρνητικά.

Όσον αφορά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, η πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζονται ικανοποιημένοι.

Το 67% κρίνει «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά» τα μέτρα στήριξης.

Το 29% αξιολογεί «μάλλον αρνητικά» και «σίγουρα αρνητικά» τα μέτρα στήριξη


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις