Σάββατο 11 Απριλίου 2020

EKTAKTO: Πάνω από ελληνικό έδαφος στον Έβρο πέταξαν πριν λίγο τουρκικά μαχητικά μετά την Λέσβο και την Χίο!


Τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν πριν από λίγο επάνω από τον βόρειο Εβρο, «τριτώνοντας το κακό» καθώς είχαν προηγηθεί πτήσεις επάνω από την Λέσβο και την Χίο.


Δύο αεροσκάφη εισέβαλαν στον Εθνικό Εναέριο Χώρο δυτικά του ποταμού Εβρου και πέταξαν επάνω από τις περιοχές που προβλεπόταν να εισβάλλει ο τουρκικός Στρατός τ0 2003 στην επιχείρηση «Βαριοπούλα».

Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε ύψος ελαφρά κάτω από τα 10.000 μέτρα, καθώς η περιοχή δεν καλύπτεται από ελληνικά αντιαεροπορικά.

(Ανανέωση): Νέες πτήσεις τουρκικών μαχητικών επάνω από μεγάλο ελληνικό νησί, την Χίο, πριν από λίγο σε μια περίεργη κλιμάκωση από την Άγκυρα καθώς μετά την πτήση τουρκικών F-16 επάνω από την Λέσβο, πέρασαν επάνω από ένα δεύτερο μεγάλο νησί.

Από τις 17:46 έως 17:48, άλλο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών f-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν βορείων ακτών Χίου στα 10.000 με 18.000 πόδια.​


Λίγο πριν ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση στις 16:28 και στις 16:29 επάνω από κεντρικές περιοχές της νήσου Λέσβου στα 22.000 και 24.000 πόδια αντίστοιχα.

Είναι η πρώτη φορά που Σάββατο και γενικά σε αργίες περνούν τουρκικά μαχητικά επάνω από δύο μεγάλα ελληνικά νησιά.

Ερώτημα παραμένει και η αντίδραση της ελληνικής αεράμυνας καθώς στο νησί βρίσκονται τόσο τα κατηγορίας Vshorads ASRAD-Hellas  όσο όμως και τα ρωσικής κατασκευής συστήματα αεράμυνας OSA AKM-SAM τα οποία έχουν ικανότητα εμπλοκής σε υψόμετρα μέχρι και τα 39.000 πόδια.

Το σύστημα 9Κ33 “OSA” είναι το πρώτο αντι-αεροπορικό σύστημα που κατασκευάστηκε συνδυάζοντας Α/Α πυραύλους, ραντάρ έρευνας, ραντάρ κατεύθυνσης και ηλεκτρονικά επικοινωνίας και ανάλυσης όλα σε ένα όχημα φορέα και υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΣ διατηρεί σε υπηρεσία 39 Osa, εκ των οποίων 19 της έκδοσης Osa-AK και 20 της έκδοσης Osa-AKM.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις