Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Ελικόπτερο του ΠΝ πετά τα ξημερώματα για να κάνει έρευνες στην περιοχή συντριβής του νατοϊκού ελικοπτέρου

Ελικόπτερο SeaHawk του Πολεμικού Ναυτικού θα απογειωθεί από τη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού στο Κοτρώνι, νωρίς το πρωί, με αποστολή έρευνας διάσωσης, δυτικά της Κεφαλονιάς και εντός FIR Ρώμης,
για να αναζητήσει τους επιβαίνοντες του ελικοπτέρου της φρεγάτας του Καναδά, που συνετρίβη χθες βράδυ, 20 μίλια δυτικά από το όριο του FIR Αθηνών.

Το ιταλικό κέντρο Έρευνας και Διάσωσης αρχικά είχε ενημερώσει τις ελληνικές αρχές ότι δεν θα χρειαστεί βοήθεια. Στη συνέχεια όμως ο Ιταλός επικεφαλής της νατοϊκής δύναμης SNMG2 με την οποία πλέει η φρεγάτα του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337), ζήτησε βοήθεια με το “ιταλικό του καπέλο” κι όχι ως νατοϊκός διοικητής.

Η διευκρίνηση αυτή ήταν απαραίτητη, γιατί ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάποια στιγμή στο μέλλον σε ανάλογο περιστατικό στο Αιγαίο, κάποιος νατοϊκός διοικητής να ζητήσει βοήθεια από την Τουρκία. Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί το ΝΑΤΟ;

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στον οποίο τέθηκε το αίτημα του Ιταλού ,το ενέκρινε αμέσως. Το ελικόπτερο του ΠΝ θα ανεφοδιαστεί στο Άκτιο και στην συνέχεια θα πετάξει προς την περιοχή όπου γίνεται η έρευνα και διάσωση.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις