Σάββατο, 4 Απριλίου 2020

Οι έγκυες που έγιναν πειραματόζωα στις ΗΠΑ. Περισσότερες από 820 γυναίκες κατανάλωσαν ραδιενεργά υγρά χωρίς να το γνωρίζουν. Τερατογενέσεις και νεκρά παιδιά ήταν το αποτέλεσμα...

Το 1946 στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, το πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και την Δημόσια Υπηρεσία Υγείας, πραγματοποίησε πείραμα για να μελετήσει τις αξίες της διατροφής στις εγκύους.


Η Δημόσια Υπηρεσία Υγείας διέθεσε 9000 δολάρια για την μελέτη. Επελέγησαν 2300 έγκυες λευκές γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονταν στον έκτο μήνα της κύησης.

Υπό την επίβλεψη του Πολ Χαν, μοίρασαν διαιτολόγια, χορήγησαν βιταμίνες και πραγματοποίησαν εξετάσεις αίματος και ούρων.
Τέλος, έδωσαν σε 820 από τις γυναίκες ένα υγρό που το αποκαλούσαν «κοκτέιλ», χωρίς να τις πληροφορήσουν τι ακριβώς περιείχε μέσα.
Το υγρό αυτό ήταν ραδιενεργός σίδηρος.

Με την χορήγηση του ραδιενεργού σιδήρου, ο Χαν και η ομάδα του ήθελαν να μελετήσουν την απορρόφηση σιδήρου κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης.
Η ραδιενέργεια θα τους βοηθούσε να ανιχνεύσουν τον σίδηρο μέσα στον οργανισμό.
Η διαδικασία επαναλήφθηκε.
Την τρίτη φορά που οι γυναίκες έρχονταν στην κλινική του πανεπιστημίου, οι γιατροί τους έπαιρναν αίμα για να ελέγξουν το ποσοστό του σιδήρου που είχε απορροφηθεί από τον οργανισμό.
Μερικούς μήνες αργότερα, όταν οι γυναίκες είχαν πια γεννήσει, οι γιατροί έπαιρναν αίμα από τα νεογέννητα για να καθορίσουν το ποσοστό του σιδήρου που απορροφήθηκε από το έμβρυο.
Στη δεύτερη φάση του πειράματος, οι γυναίκες εξετάστηκαν ξανά το 1963-1964, από γιατρούς του ίδιου πανεπιστημίου.
Αλλά τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν όπως όλοι ανέμεναν.
Οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πείραμα πληροφορήθηκαν τις λεπτομέρειες από εφημερίδα, μερικούς μήνες αφού είχε ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση του πειράματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις