Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Η γερμανική Nordwest κατηγορεί τους Ελληνες: Λένε ψέματα για τον κορονοϊό για να προσελκύσουν τουρίστες

Επίθεση πρωτοφανούς εμπάθειας από τη γερμανική εφημερίδα Nordwest. «Οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα πάνε να σώσουν ό,τι σώζεται. Λίγο φαίνεται όμως να τους νoιάζει αν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες»


Για ανευθυνότητα απέναντι στους (όποιους) τουρίστες αποφασίσουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση η εφημερίδα Nordwest, κάνοντας λόγο για «εξωραϊσμένη πραγματικότητα» όσον αφορά την κατάσταση με τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο Μητσοτάκης, ο Τσιόδρας και οι υπόλοιποι ενεργούν με το σκεπτικό «χωρίς τεστ δεν υπάρχουν και κρούσματα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό άρθρο (δείτε ολόκληρο εδώ)  που αναδεικνύει η Deutsche Welle. Remaining Time-0:01 Fullscreen Mute «Οι αριθμοί έχουν πολύ μικρή σχέση με την πραγματικότητα.

Ο λόγος: μέχρι τις 26 Απριλίου, ακριβώς 60 ημέρες μετά το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είχαν διενεργηθεί 64.608 εργαστηριακά τεστ.
Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 1.000 τεστ την ημέρα. Είναι γελοία χαμηλό», γράφει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα και συμπληρώνει: «Ακόμη είναι άγνωστο πόσα τεστ έγιναν περισσότερες φορές σε έναν άνθρωπο. Η Ελλάδα στον τομέα του κορωνοϊού δεν έχει δυνατότητες για τεστ».

«Οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα πάνε να σώσουν ό,τι σώζεται. Λίγο φαίνεται να τους νoιάζει αν είναι είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες»

H Nordwest κάνει όμως και ένα βήμα παραπάνω στην επίθεση αυτή εμπάθειας προς την Ελλάδα.  Πίσω από όλα αυτά, υποστηρίζει, κρύβεται «ένας πολύ σκληρός υπολογισμός. Σε αυτόν όμως όμως ελλοχεύουν και οι κίνδυνοι – μεταξύ άλλων και για τουρίστες που προσελκύονται με ανέντιμο τρόπο».

Αφού επαναλαμβάνει ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ, φθάνει στη διαπίστωση όλα αυτά υπαγορεύονται από μία απέλπιδα προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών.

«Πραγματικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει να παρουσιάζει την Ελλάδα σαν έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό για ξένους τουρίστες. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, δεν παύει να διαλαλεί πως ‘η Ελλάδα θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της κρίσης στη φετινή τουριστική χρονιά’», περιγράφει.

«Συμπέρασμα: καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό όσο η Ελλάδα. Εάν δεν έρχονταν οι τουρίστες, οι οικονομικές συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφικές. Μόλις η Ελλάδα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Αυτό για την Ελλάδα, τη βασίλισσα του χρέους στην Ευρώπη, είναι ένα σκληρό χτύπημα», καταλήγει η Nordwest κλιμακώνοντας την επίθεσή της με πλήθος χαρακτηρισμών και χιλιοειπωμένων κοινοτοπιών για την Ελλάδα:

«Με τον ελληνικό μύθο για θριάμβους ενάντια στον κορονοϊό θέλουν τώρα οι εξυπνάκηδες στην Αθήνα να σώσουν προφανώς ό,τι ακόμα σώζεται. Εάν κάτι τέτοιο είναι ανεύθυνο απέναντι στους τουρίστες, λίγο φαίνεται να τους νοιάζει».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!



Πηγή: Protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις