Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Καθηγητής Λιόλιος: «Στην Ελλάδα δεν είναι όλοι οι θάνατοι από τον ιό - Είναι λάθος τα στοιχεία»

Την άποψη ότι δεν είναι όλοι οι θάνατοι που παρουσιάζουν στην Ελλάδα από κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών, Θεόδωρος Λιόλιος, μιλώντας στην εκπομπή ”Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Σύμφωνα με τον κ. Λιόλιο, το γεγονός ότι σε 53.000 τεστ, εντοπίστηκαν 2.235 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, ”στα δέκα εκατομμύρια πληθυσμού, σε τάξη μεγέθους, θα είναι 400.00 τα κρούσματα του κορωνοϊού”.
Παράλληλα, ο κ. Λιόλιος αναφέρθηκε και στους θανάτους από την πανδημία.
‘Στην Ελλάδα λέγεται ότι υπάρχουν 113 θάνατοι από τον Covid-19. Όμως δεν είναι όλοι οι θάνατοι από τον ιό.  Η ερμηνεία των επίσημων στατιστικών δεν είναι ορθή. Γιατί εάν ίσχυε, θα έπρεπε να έχουμε εκατοντάδες ή και χιλιάδες νεκρούς καθημερινά» υποστήριξε.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να εξεταστεί το ενδεχόμενο εάν αέριες μάζες μπορούν να μεταφέρουν τον ιό από την μια περιοχή της χώρας στην άλλη.
Επιπλέον, έκανε λόγο πως η απόσταση των δύο μέτρων είναι μικρή και λαθεμένη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για χρήση μάσκας.
Tέλος, σχολιάζοντας την φωτιά στο Τσέρνομπιλ, επισήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την έκκληση ραδιενέργειας.
Ταυτόχρονα, συνεχίζει να υποχωρεί – συνεπώς να βελτιώνεται – η συγκριτική θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη κρουσμάτων και θανάτων Covid-19 τόσο σε απόλυτους αριθμούς, όσο και αν ληφθεί υπόψη ο πληθυσμός κάθε χώρας (επιβεβαιωμένα κρούσματα και θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων). Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο κορωνοϊός εξακολουθεί να εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον – με 2.235 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 19 Απριλίου – στην 58η θέση παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 52ης που βρισκόταν την προηγούμενη εβδομάδα και της 43ης την προπροηγούμενη εβδομάδα.
Με περίπου 214 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (έναντι 200 την προηγούμενη εβδομάδα και 161 την προπροηγούμενη), η Ελλάδα έχει μια αναλογία που την τοποθετεί ακόμη πιο χαμηλά, στην 85η θέση παγκοσμίως, έναντι της 81ης πριν επτά μέρες, της 75ης πριν 15 μέρες και της 66ης πριν 21 μέρες. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 309, συνεπώς η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά κάτω από το διεθνή μέσο όρο.
Η χώρα μας με 115 λόγω κορωνοϊού βρίσκεται πια στην 46η θέση παγκοσμίως σε απόλυτο αριθμό των θυμάτων της νόσου, από την 39η θέση πριν επτά μέρες, την 33η θέση πριν δύο εβδομάδες και την 28η θέση πριν τρεις εβδομάδες. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου 11 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, γεγονός που την τοποθετεί στην 58η θέση διεθνώς, από την 49η θέση πριν επτά μέρες και την 38η θέση πριν δύο εβδομάδες. Έχει επίσης υποχωρήσει πια στην 21η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από 18η και 17η πριν μία και δύο εβδομάδες αντίστοιχα. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι περίπου 21 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, συνεπώς η χώρα μας βρίσκεται πολύ κάτω από το διεθνή μέσο όρο.
Ακόμη, έχοντας 67 ασθενείς διασωληνωμένους σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση (έναντι 75 πριν μια εβδομάδα και 92 πριν δύο εβδομάδες), η Ελλάδα είναι 37η διεθνώς σε αριθμό σοβαρών περιστατικών σε ΜΕΘ και 16η στην ΕΕ.
Όσον αφορά τον αριθμό των τεστ που κάθε χώρα έχει πραγματοποιήσει, η Ελλάδα με 53.290 τεστ βρίσκεται στην 56ή θέση παγκοσμίως (από 53η την προηγούμενη εβδομάδα και 50ή πριν δύο εβδομάδες). Εξάλλου, με αναλογία 5.113 τεστ ανά εκατομμύριο πληθυσμού, βρίσκεται στην 70ή θέση διεθνώς (από 66η και 57η πριν μία και δύο εβδομάδες αντίστοιχα).
 ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις