Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Στολές στο ΑΧΕΠΑ παρέδωσε το ΚΘΒΕ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εκατό στολές για τους γιατρούς και της νοσοκόμες που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» και δίνουν μάχη καθημερινά με τον κορωνοϊό, παρέδωσε σήμερα το πρωί στη διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης
Οι στολές που έχουν φτιαχτεί από εγκεκριμένα υλικά, έχουν ραφτεί από το το ενδυματολογικό τμήμα του ΚΘΒΕ, το οποίο ράβει τα σκηνικά και τα κοστούμια για τις παραστάσεις, ωστόσο, εδώ και λίγες μέρες δουλεύει πυρετωδώς για να ετοιμάσει είδη ατομικής προστασίας που θα δοθούν σε γιατρούς και νοσηλευτές.
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της παραλαβής ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, «σήμερα παραλαμβάνουμε ειδικές στολές εξοπλισμού για τα άτομα που είναι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας σαν κέντρο αναφοράς, καθώς επίσης και για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που υποδέχονται περιστατικά θετικά στον κορωνοϊό» και όπως επισήμανε, το νοσοκομείο δέχθηκε την προσφορά του ΚΘΒΕ αφού ελέγχθηκαν κάποιες προϋποθέσεις όπως το ύφασμα και την ποιότητα των υλικών.
Επίσης, ο κ. Παντελιάδης, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η προσφορά καθώς υπάρχει έλλειψη αυτών των στολών σε παγκόσμια κλίμακα και είναι ένα από τα υλικά τα οποία χρειάζονται. Τέλος, σημείωσε ότι αυτές οι οι στολές είναι μιας χρήσης «άρα υπάρχει πολύ μεγάλη κατανάλωση και ανάγκη γι’ αυτές».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:


«Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από το Εθνικό Θέατρο που είχαν την ιδέα να κατασκευάσουν μάσκες για ιδρύματα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη υιοθετήθηκε αμέσως από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, κ. Κολοβό, ο όποιος ήρθε σε επαφή με τον κ. Παντελιάδη για να κάνουμε μάσκες και στολές αν μπορούσαμε» ανέφερε ο ο Στέλιος Τζολόπουλος, προϊστάμενος των εργαστηρίων και σκηνών του ΚΘΒΕ.
«Καταφέραμε και βρήκαμε τα υφάσματα, τα πατρόν, κάναμε τη στολή, δώσαμε δείγματα στο νοσοκομείου και αφού πήραμε την έγκριση την επόμενη μέρα κατασκευάσαμε τις 100 στολές τις οποίες παραδίδουμε σήμερα» συμπληρώνει.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του:


Δείτε φωτογραφίες από την παράδοση των στολών:


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις