Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Kρίση στο τουρκικό ΠΝ: Τα κρούσματα κορονοϊού φθάνουν στο 70% - ''Πέθανε'' η ''Γαλάζια Πατρίδα''


Σε ετοιμότητα την ίδια στιγμή η Ελλάδα
Aπανωτά είναι τα προβλήματα για τις Τουρκικές ΕΔ λόγω της πανδημίας. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφυσηχάζουμε, τουναντίον.


Η Άγκυρα θα συνεχίσει να προκαλεί, όμως το τελευταίο διάστημα, τόσο η πολεμική τους αεροπορία, όσο και το ΠΝ, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Μην ξεχνάμε, πως όπως αποκάλυψε πρώτο το Πενταπόσταγμα, η ASELSAN περάτωσε τα τελευταία 10 ειδικά οχήματα 57 ATES ΜΒS Systems και τα στέλνει εσπευσμένα στα ελληνοτουρκικά και τουρκο-βουλγαρικά σύνορα, πιθανόν προετοιμαζόμενη για κάτι το επόμενο διάστημα.


Όλα αυτά, ενώ είχαμε σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμό Τούρκων Στρατοφυλάκων εναντίον περιπόλου ανδρών της Frontex στην οποία μετείχε και Έλληνας αστυνομικός, σημειώθηκε χθες το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου στην περιοχή του Τυχερού Έβρου. 

Πρόβλημα στο τουρκικό ΠΝ 

Οι πληροφορίες που φτάνουν στην Αθήνα και στο Γενικό Επιτελείο αναφέρουν ότι τα κρούσματα σε πλοία του τουρκικού στόλου φτάνουν έως και το 70%.

Ούτε καν μιας μικρής έκτασης άσκηση για την «τιμή των όπλων» δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το τουρκικό επιτελείο όπως περίμεναν στην Αθήνα έστω και μέσα στα Δαρδανέλια ή στον κόλπο της Σμύρνης. 

Ταυτόχρονα η άσκηση ''Γαλάζια Πατρίδα'' πέθανε. Και όλα αυτά, την στιγμή που το Κάιρο βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς υποβρύχιο του Αιγυπτιακού Ναυτικού S43 (κλάση 209/1400) εθεάθη στο μέσο της Μεσογείου έξω από το νησί Παντελερία, προκαλώντας την ανησυχία των τουρκικών δυνάμεων στην Τρίπολη της Λιβύης.

Όπως και να έχει, πρόκειται για μία ήττα της Τουρκίας, τόσο σε επικοινωνιακό, όσο και ουσιαστικό επίπεδο.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις