Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Κρούσμα κορωνοϊού και στο κέντρο μεταναστών στη Μαλακάσα - Δεύτερη δομή σε καραντίνα μετά την Ριτσώνα


Συναγερμός έχει σημάνει το πρωί της Κυριακής στην παλιά δομή προσφύγων της Μαλακάσας μετά από κρούσμα κοροναϊού.


Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο MEGA, τονίζοντας παράλληλα πως το κέντρο τέθηκε από το πρωί της Κυριακής σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θετικός στον φονικό ιό βρέθηκε ένας 53χρονος από το Αφγανιστάν. Στο σημείο έχουν σπεύσει κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό αλλά και αστυνομικές δυνάμεις.

Μηταράκης: Θα εφαρμόσουμε ότι και στην Ριτσώνα

«Έκλεισε η δομή της Μαλακάσας» όπως ενημέρωσε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στο MEGA.

«Υπάρχει από το πρωί αστυνομία έξω από τη δομή, ενώ σε λίγο θα καταφθάσει και ιατρικό προσωπικό από τον ΕΟΔΥ για να γίνει ιχνιλάτηση των επαφών του κρούσματος» συμπλήρωσε.

«Θα εφαρμόσουμε ότι και στην Ριτσώνα, Για 14 μέρες η δομή θα παραμείνει κλειστή», είπε αναφερόμενος στα επόμενα βήματα.

«Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο δομών είναι ότι βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. Δεν είναι απομονωμένες δομές» εξήγησε.

«Ενώ υπάρχει δυσκολία στην τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας. Η δυσκολία είναι μεγαλύτερη στο να απομονώσεις μέσα σε μια δομή την επικοινωνία, υπάρχει μεγαλύτερη κίνηση μέσα στον χώρο» κατέληξε.

Έχει υποκείμενο νόσημα


Αξίζει να σημειωθεί πως ο 53χρονος έχει υποκείμενο νόσημα και χθες το απόγευμα προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού COVID 19.

Μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί καθημερινά μέσα στη δομή, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από τον ιό COVID 19. Ο ασθενής βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση.

Η οικογένεια του έχει τεθεί σε περιορισμό εντός του οικίσκου της δομής και η ιχνηλάτηση των προσώπων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα συνεχιστεί με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.

Επισημαίνεται ότι οι φιλοξενούμενοι στην «παλαιά δομή της Μαλακάσας», διαμένουν σε χώρο ο οποίος είναι πλήρως απομονωμένος και διαχωρισμένος από τη «νέα κλειστή δομή» η οποία λειτούργησε στις 15 Μαρτίου.

Στη «νέα κλειστή δομή» της Μαλακάσας εγκαταστάθηκε ένα μέρος των ατόμων που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μετά την 1η Μαρτίου του 2020.

Στα 23 τα κρούσματα στη Ριτσώνα

Υπενθυμίζεται πως πως σε 23 ανέρχονται τα καταγεγραμμένα κρούσματα κοροναϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως η προσφυγική δομή στη Ριτσώνα έχει τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Το πρώτο κρούσμα, η έγκυος δηλαδή, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Τα υπόλοιπα κρούσματα προς το παρόν είναι ασυμπτωματικά. Από τα αποτελέσματα του ελέγχου όλο το προσωπικό βρέθηκε αρνητικό.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις