Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Μέχρι που θα “πάει η βαλίτσα” με τα τουρκικά σήριαλ; Πρωτοβουλία για να μπει φρένο

Ο Αντιστράτηγος ε.α Λάμπρος Τζούμης μ΄ένα κείμενο-σχόλιο, θέτει το θέμα των τουρκικών σήριαλ που “παίζουν” χρόνια τώρα σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Ακόμη και τη περίοδο που οι
Τούρκοι είχαν αιχμαλωτίσει δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ακόμη και σήμερα που οι Τούρκοι κάνουν όργια σε Έβρο, Αιγαίο και Κύπρο. Όχι τα τουρκικά σήριαλ δεν είναι καθόλου “αθώα υπόθεση”.

Γράφει ο κ.Τζούμης:
Από τη μια έχουμε καθημερινά την τουρκική προκλητικότητα να χτυπά κόκκινο και από την άλλη οι τηλεοπτικοί σταθμοί μας βομβαρδίζουν με δεκάδες τουρκικές τηλεοπτικές σειρές. Ενώ θα έπρεπε στην ελληνική τηλεόραση να προβάλλονται εκπομπές που θα ενισχύουν την ιστορική γνώση και το γόητρο της Ελλάδας, οι τηλεοπτικοί σταθμοί «επιτρέπουν» στην Τουρκία να εισβάλλει καθημερινά στα σπίτια μας. Για να προβάλλονται οι σειρές αυτές σημαίνει ότι έχουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει άλλη Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία να μεταδίδονται σε τόση συχνότητα και σε τόσο αριθμό τουρκικές τηλεοπτικές σειρές. Όλοι/ες αυτοί που τις βλέπουν να έχουν υπόψη τους : 
- Μέσω της προβολής αυτών και με την ανάλογη κρατική καθοδήγηση λαμβάνουν χώρα ψυχολογικές επιχειρήσεις της Τουρκίας. 
- Υπάρχει όρος να μην μεταγλωττίζονται και η υπόθεση προάγει και προβάλλει την εικόνα της τουρκικής κοινωνίας, της οικογένειας, της ηθικής και της ευμάρειας. Εμφανίζεται η Τουρκία μια χώρα ισχυρή, οικονομικά εύρωστη, με δυτικά πρότυπα, γεγονός που δεν ισχύει αν ληφθεί υπόψη η κατάσταση στα βάθη της Ανατολίας. 
- Από τις σειρές αυτές υπάρχουν πολύ μεγάλα έσοδα για την τουρκική τηλεοπτική βιομηχανία.
- Δεν πρέπει να ξεχνιούνται τα τεράστια εγκλήματα και το ελληνικό αίμα που χύθηκε από την αγριότητα και το φανατισμό του τουρκικού όχλου. 
- Στην Τουρκία δεν μεταδίδεται καμιά ελληνική τηλεοπτική σειρά, αλλά οι τουρκικές σειρές που προβάλλονται έχουν σκοπό τη δαιμονοποίηση της Ελλάδας, όπως αυτή με τίτλο : «Η πατρίδα μου είσαι εσύ» (Vatanim Sensin). Το σενάριο της υπόψη σειράς αναφέρεται στην περίοδο πριν από τη Μικρασιατική καταστροφή και παρουσιάζονται εικόνες Ελλήνων στρατιωτών να φυλακίζουν, να βασανίζουν, να δολοφονούν Τούρκους και να καταστρέφουν τις περιουσίες τους. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας φυλακίζεται από τους «κακούς» Έλληνες και στη συνέχεια γίνεται ο «τιμωρός» και «εκδικητής» για λογαριασμό του τουρκικού λαού. 
- Υπάρχει τρόπος να σταματήσει η τουρκική προπαγάνδα : ΑΛΛΑΞΤΕ ΚΑΝΑΛΙ


Αλλά δεν είναι μόνο ο Αντιστράτηγος Τζούμης που ορθώς θέτει το θέμα. Υπάρχει σε εξέλιξη πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του φαινομένου, η οποία επιρρίπτει ευθύνες και στους διαφημιζόμενους κατά τη διάρκεια προβολής των τουρκικών σήριαλ.

Η International Hellenic Association σε ανακοίνωση της αναφέρει:

“Είναι γνωστή η έκφραση «μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας», αλλά και η διαπίστωση πως «οι πιο επικίνδυνοι εχθροί βρίσκονται εντός των τειχών». Δυστυχώς τις βλέπουμε να επαληθεύονται κάθε τόσο, και τώρα στην περίπτωση των Σκάι και Σταρ με τα τουρκικά σήριαλ.
Την ώρα που η τουρκική επιθετικότητα εκδηλώνεται απέναντι στην Ελλάδα με τις πιο ύπουλες μορφές υβριδικού πολέμου, την ώρα που μια εξτρεμιστική Τουρκία εξευτελίζει καθημερινά κάθε έννοια θαλασσίων και εναέριων συνόρων της χώρας μας, την ώρα που όλοι σχεδόν οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του τουρκικού καθεστώτος επιδίδονται σε ένα ασταμάτητο λεκτικό bullying εναντίον μας χωρίς κανένα λόγο, την ώρα που γνωστοί Τούρκοι «καλλιτέχνες» δημιουργούν άσματα με ευχές να «σταλεί» ο κορονοιός στην Ελλάδα, υπάρχουν Ελληνικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούν την απληστία των καναλαρχών μας για χρηματικό κέρδος προβάλλοντας τουρκικά σήριαλ! Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουμε την Τουρκία και την υποβοηθούμε στην προσπάθειά της για πολιτιστικό εκτουρκισμό της ελληνικής κοινωνίας.
Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 ρίξαμε μια ματιά στον κατάλογο των διαφημιζομένων στις τουρκοσειρές του STAR και του SKAI. Περισσότερες από σαράντα (ναι σαράντα!) επιχειρήσεις χρηματοδότησαν τις τουρκοσειρές που προβλήθηκαν στα δύο κανάλια, μόνο την συγκεκριμένη ημέρα!
Ανάμεσα τους οι γνωστοί – άγνωστοι: ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ, ΦΡΙΣΛΑΝΤ ΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ, VODAFONE-PANAFON ΑΕ ΤΗΛΕΠ/ΝΙΩΝ, η «Μεγάλη μας φίλη», η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ναι, η Εθνική μας τράπεζα χρηματοδοτεί τουρκοσειρά!!) και πολλές – πολλές άλλες!
Από την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, θα αναρτάται στο ΙΗΑ κάθε λίγες μέρες πλήρης κατάλογος ΟΛΩΝ των διαφημιζομένων στις τουρκοσειρές.Όσες επιχειρήσεις επιμένουν να ξοδεύουν τα χρήματα των πελατών τους για διαφήμιση σε τουρκοσειρές, θα «κερδίζουν» δικαιωματικά και πλήρη ανάλυση εταιρικού προφίλ, προϊόντων, εντύπων ή υπηρεσιών τους, ώστε οι πελάτες τους να είναι ενημερωμένοι.
Το καθημερινό αίσχος των τουρκοσειρών στην Ελληνική τηλεόραση πρέπει να σταματήσει.
Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να σταματήσει η χρηματοδότησή τους.
Και σε αυτό ο κάθε ένας από εμάς οφείλει να κάνει το χρέος του, απέχοντας από την αγορά όλων των προϊόντων, όλων των εντύπων, όλων των υπηρεσιών που χρηματοδοτούν με την διαφήμιση τους τουρκοσειρές στην Ελλάδα!”


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις