Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Οι Ρώσοι περικυκλώνουν την Τουρκία: Δεσμεύουν περιοχή της Α. Μεσογείου


Κινήσεις περικύκλωσης της Τουρκίας από τη Μ. Θάλασσα μέχρι τη Συρία και τη Λιβύη.

Τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου έχει αποκλειστεί ως επί το πλείστον από ρωσικά πολεμικά πλοία που εκτελούν ναυτικές ασκήσεις μέχρι τις 11 Απριλίου, ανέφερε ρωσικό ΜΜΕ την Πέμπτη.
Η επιλογή της περιοχής δεν είναι καθόλου τυχαία λαμβάνοντας υπόψιν τις βλέψεις της Τουρκίας στην εν λόγω περιοχή και την πορεία σύγκρουσης που έχουν πάρει οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας τους τελευταίους μήνες.

"Το κεντρικό τμήμα του ανατολικού τμήματος της Μεσογείου Θάλασσας αποκλείστηκε από τα ρωσικά πολεμικά πλοία, τα οποία σκοπεύουν να διεξάγουν πλήρεις εκτοξεύσεις πυραύλων, προσομοιώνοντας χτυπήματα στον εχθρό", επισημαίνεται.

"Σύμφωνα με διάφορες πηγές, το κεντρικό τμήμα της ανατολικής Μεσογείου είναι κλειστό από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου και επίσης από τις 9 έως τις 11 Απριλίου.

Ο ρωσικός στρατός διεξάγει αρκετές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Συρίας εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά φαίνεται ότι στο σχεδιασμό υπάρχουν ακόμα πολλές ενέργειες, λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή και των απειλών επί των ρωσικών συμφερόντων σε Συρία και Λιβύη..

"Τυπικά ο ρωσικός στόλος δεν κλείνει το πέρασμα για ξένα πλοία στην περιοχή αυτή, ωστόσο, ανακοινώνει εκ των προτέρων την εκτόξευση πυραύλων, αφαιρώντας όλους τους πιθανούς κινδύνους, ενώ η πιθανότητα εμφάνισης ξένων πολεμικών πλοίων στην περιοχή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι πολύ μικρή", σημειώνουν εμπειρογνόμωνες.

"Το γεγονός ότι η Ρωσία λειτουργεί με αυτοπεποίθηση στα ύδατα της Μεσογείου, κάτι που πριν από μερικά χρόνια ήταν απλά φαντασία, δείχνει ότι η Ρωσία έχει πραγματικά μεγάλη δύναμη στην περιοχή και είναι έτοιμη να την επιδείξει", ανέφερε ένας ειδικός.

Το ρωσικό ναυτικό έχει μεγάλη παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη ναυτική βάση που διατηρεί στο κυβερνείο της Ταρτούς στη δυτική Συρία.

Όπως αποκαλύψαμε χθες στο Πενταπόσταγμα, ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου κατά συμβατικών υποβρυχίων (σαν αυτά που έστειλε η Τουρκία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο) διεξήγαγε ρωσικός στολίσκος στην Α.Μεσόγειο την περίοδο που οι Τούρκοι απειλούν ταυτόχρονα τόσο τη Λιβύη όσο και τη Συρία, που αποτελούν περιοχές ρωσικών συμφερόντων.

Στολίσκος που ανήκει οργανικά στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας και αποτελούνταν από τις φρεγάτες "Ναύαρχος Γκρηγορόβιτς", "Ναύαρχος Μακάροφ" και "Ναύαρχος Έσεν", πραγματοποίησαν ασκήσεις για την αναζήτηση και καταστροφή συμβατικών υποβρυχίων του “εχθρού” στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει η ρωσική πλευρά.

"Σφυροκοπούν" τους Τούρκους στη Λιβύη: Ο Εθνικός Στρατός πολιορκεί το αεροδρόμιο & το λιμάνι της Τρίπολης
 "Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, τα ρωσικά πλοία επεξεργάστηκαν τακτικές για την ανίχνευση και τη συνεχή καταδίωξη υποβρυχίων με την εφαρμογή των προτύπων για την υπό όρους χρήση τορπιλών και βομβών με τη βοήθεια αεροσκαφών", ανέφερε η διοίκηση του ρωσικού στόλου σήμερα Τετάρτη.

Η αναζήτηση των υποβρυχίων του «εχθρού» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων Ka-27PL και συστημάτων της αεράμυνας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις