Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Σε πoρνό… δομή είχαν μετατρέψει το ξενοδοχείο στο Κρανίδι

Τρέμουν οι κάτοικοι για πιθανή μεγάλη διασπορά του κορονοϊού! Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης
Πανικό έχει προκαλέσει στις Αρχές, αλλά κυρίως στους κατοίκους του Κρανιδίου και της ευρύτερης περιοχής, ο εντοπισμός των 150 κρουσμάτων του κορονοϊού στο
ξενοδοχείο «Γαλαξίας», καθώς αποτελούσε κοινό μυστικό πως κάποιες από τις Αφρικανές που φιλοξενούνται σε αυτό το είχαν μετατρέψει σε δομή… βίζιτας και εκδίδονταν συστηματικά σε πελάτες από διάφορα χωριά του νομού! Το γεγονός αυτό καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη τη διαδικασία ιχνηλάτησης, αφού είναι άγνωστο αν -και πόσοι- ντόπιοι έχουν κολλήσει τον φονικό ιό τον τελευταίο καιρό. Ο εντοπισμός τους θα είναι δύσκολος μέχρι και αδύνατος, αφού δύσκολα θα παραδεχτούν τις ερωτικές τους συνευρέσεις με τις Αφρικανές εκδιδόμενες, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε καθένας από αυτούς θα έχει έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό συγγενών, φίλων ή συνεργατών!
Την ίδια ώρα, οι παλινωδίες, τα πισωγυρίσματα και η αναποτελεσματικότητα που επιδεικνύει στη διαδικασία ελέγχου και απονομής ασύλου αφήνουν βαθύτατα εκτεθειμένη την κυβέρνηση. Ο συνωστισμός των 471 αλλοδαπών που στοιβάζονται επί έξι μήνες στο ξενοδοχείο, αναμένοντας την απόφαση της ελληνικής Πολιτείας για την παροχή ή όχι του ασύλου, πυροδότησε μια υγειονομική βόμβα, που τελικά εξερράγη προκαλώντας μέχρι στιγμής τη μόλυνση 150 ανθρώπων από κορονοϊό.
Από τα μέσα Οκτωβρίου το αρμόδιο υπουργείο είχε προαναγγείλει και τελικά είχε ψηφίσει στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο επαιρόταν ότι οι διαδικασίες απονομής ασύλου θα μειωθούν από 60 έως το πολύ 90 ημέρες. Στις αρχές Απριλίου, μάλιστα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είχε ανακοινώσει πομπωδώς στοιχεία βάσει των οποίων ο μέσος χρόνος απονομής ασύλου μειώθηκε σε… 27 ημέρες, ενώ λίγες μέρες αργότερα προανήγγειλε νέα νομοθετική παρέμβαση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Παρ’ όλα αυτά, από τα τέλη Οκτωβρίου και για περισσότερους από έξι μήνες οι 471 αιτούντες άσυλο στο Κρανίδι περιμένουν καρτερικά την απόφαση της ελληνικής Πολιτείας. Απόφαση που, όπως αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, τόσο για τους ίδιους όσο και για τον τοπικό πληθυσμό, δεν ήρθε ποτέ, προκαλώντας έξαρση της πανδημίας στην περιοχή.
Μάλιστα, οι σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση στο Κρανίδι δεν σταματούν εδώ, καθώς, σύμφωνα με τον πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, οι αρμόδιοι φορείς είχαν ενημερωθεί με δύο κατατοπιστικές επιστολές για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Οι επιστολές, με ημερομηνίες 3 Απριλίου και 7 Απριλίου, φέρουν την υπογραφή του δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλου και έχουν παραλήπτες τον αρμόδιο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον υπουργό Υγείας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου.
«Είχε προειδοποιηθεί η κυβέρνηση αρμοδίως πριν από 20 ημέρες και κώφευσε. Ηρθαν σήμερα κατόπιν εορτής για να φωτογραφηθούν, ψευδόμενοι» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Τατούλης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει την επικοινωνία και την έπαρση, γιατί «στην περίπτωση του Κρανιδίου πιάστηκαν ψευδόμενοι και έχουν την κύρια ευθύνη για την τραγική τροπή που πήρε η ιστορία».
Γύριζαν πέρα δώθε
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως, ενώ οι ίδιοι κλείστηκαν στα σπίτια τους υπακούοντας στις ενδείξεις των ειδικών, οι μετανάστες μετακινούνταν σαν να μην τρέχει τίποτα.
«Δυστυχώς, οι φόβοι που είχαμε όλοι επιβεβαιώθηκαν. Είχαμε απευθυνθεί πολλές φορές στον δήμο για τα προβλήματα που υπήρχαν με τις ανεξέλεγκτες μετακινήσεις τους, ειδικά αυτή την περίοδο με τον κορονοϊό» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.
Χθες, ελήφθησαν δείγματα από 170 πιθανές επαφές των μεταναστών που νοσούν από τον Covid-19 και έως αργά χθες δεν είχαν βγει τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια αναφοράς του Ινστιτούτου Παστέρ.

150 Ρομά σε ένα σπίτι για να γιορτάσουν αρραβώνα

Οι συνήθειες αποδεικνύονται ισχυρότερες των νόμων του κράτους για τους Ρομά, που στήνουν το ένα γλέντι μετά το άλλο στους οικισμούς τους, αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν όλους. Στην Κάτω Αχαΐα εκατοντάδες Ρομά έστησαν δυο γλέντια που έμοιαζαν με καλοκαιρινή πανήγυρη! Οι αστυνομικοί, που ενημερώθηκαν ότι σε ένα σημείο του οικισμού έχουν πάρει… φωτιά τα νταούλια και τα κλαρίνα, έσπευσαν για να κάνουν συστάσεις.
Φτάνοντας έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι σε ένα από τα σπίτια είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 άτομα για να γιορτάσουν αρραβώνες με τρικούβερτο γλέντι, ενώ σε άλλη περίπτωση στην ίδια συνοικία είχαν συγκεντρωθεί περίπου 70 Ρομά, οι οποίοι γλεντούσαν… δίχως αύριο, με μουσική στη διαπασών και σίγουρα χωρίς προβληματισμό για τα μέτρα.
Οι αστυνομικοί κάλεσαν με τα μεγάφωνα το πλήθος να απομακρυνθεί, ενώ στους οικοδεσπότες υποβλήθηκαν μηνύσεις και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων. Η ανυπακοή των Ρομά στους καταυλισμούς της περιοχής έχει προκαλέσει προβληματισμό στις Αρχές, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να αποτρέψουν τα γλέντια.
Πριν από λίγες μέρες οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κάνουν συστάσεις και να ενημερώσουν ακόμα και πόρτα πόρτα τους Ρομά για τους κινδύνους από τον συνωστισμό, όμως φαίνεται ότι το… ταμπεραμέντο τους υπερισχύει!
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις