Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Επιχείρηση "Sea Guardian": Στην Κύπρο το P-3 Orion του Πολεμικού Ναυτικού

Ηχηρή παρουσία των ΕΔ στην Κύπρο
Μια σημαντική εξέλιξη είχαμε σήμερα, με πραγματοποίηση πτήσης του Αεροσκάφους Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B από την Ελευσίνα στη Λάρνακα Κύπρου με επιστροφή, στο πλαίσιο
συμμετοχής του Πολεμικού Ναυτικού στην Επιχείρηση SEA GUARDIAN και εκπαίδευσης των ιπταμένων πληρωμάτων.

Το P-3 Orion που έκανε την πτήση είναι το αεροσκάφος ενδιάμεσης λύσης του προγράμματος Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής (Middle Life Upgrade) και αναβάθμισης των επιχειρησιακών συστημάτων των ΑΦΝΕ του Πολεμικού Ναυτικού.

Το Ρ-3Β Orion είναι τετρακινητήριο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας μεγάλης εμβέλειας. Αποστολή του είναι ο εντοπισμός πλοίων, υποβρυχίων και ναρκών. Είναι Αμερικανικής κατασκευής και παρόλο που η παραγωγή του ξεκίνησε στη δεκαετία του 60 εξακολουθεί να είναι το πιο αξιόπιστο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας.

Τα Ελληνικά Ρ-3 παρελήφθησαν μεταχειρισμένα από τις ΗΠΑ, 6 αεροσκάφη το διάστημα 1996-1997 και αντικατέστησαν τα HU-16B Albatross. Φέρουν παραλλαγή χρώματος γκρι. Επανδρώνονται από μεικτά πληρώματα ΠΝ – ΠΑ και συντηρούνται από την 353 ΜΝΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Τουρκία προχώρησε σε στρατιωτική περικύκλωση της Κύπρου, εν μέσω της εσωτερικής κρίσης που αδυνατεί να αντιμετωπίσει η Άγκυρα.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό φέρεται να έχει μεταφέρει στην περιοχή 4 φρεγάτες, 2 κορβέτες, 1 πλοίο γενικής χρήσεως και 2 υποβρύχια.

Πολλοί εκτιμούν πως αν σκάσει η “βόμβα” του χρέους στην Τουρκία ο Τούρκος πρόεδρος σε ένα ακραίο σενάριο θα επιχειρήσει να “πετάξει” κάπου αλλού το "μπαλάκι" θέλοντας να αποπροσανατολίσει τον τουρκικό λαό.


Η κατάσταση είναι ασφυκτική και ο Τούρκος πρόεδρος πιθανότατα να αναζητήσει να εξάγει αυτή την κρίση είτε στο Αιγαίο είτε στην Κύπρο, ακολουθώντας τις γνωστές πάγιες τακτικές της Τουρκίας.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ πάντως πανέτοιμες για οποιαδήποτε ενέργεια της Τουρκίας και αυτό αποδεικνύεται σε κάθε κίνηση του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας.










ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις