Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Στον «πάγο» όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο κορονοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτω σε ότι αφορά τον προγραμματισμό αναβάθμισης ή αντικατάστασης οπλικών συστημάτων και μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Ο όποιος προγραμματισμός είχε αρχίσει να γίνεται με βάση τα νέα ενθαρρυντικά οικονομικά δεδομένα της χώρας, στην μεταμνημονιακή εποχή, τινάχτηκε στον αέρα τις τελευταίες εβδομάδες, με την πανδημία του κορονοϊού να χτυπά τα οικονομικά της χώρας.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr αυτό που έχει επικρατήσει ως τακτική στην κυβέρνηση είναι το «πάγωμα» κάθε εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας, ακόμη κι αυτά που είχαν εγκριθεί, μέχρι την έξοδο από την κρίση της πανδημίας. Τότε θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Όλο αυτό ακούγεται λογικό, όμως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αναβάλλονται οι όποιες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για τον τρόπο χειρισμού κάποιων προγραμμάτων από ορισμένους κύκλους, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν βρει την ευκαιρία να «παγώσουν» ακόμη και ώριμες συζητήσεις και να κόψουν κάθε επικοινωνία ακόμη και για τα αυτονόητα, όπως την μετάθεση των συζητήσεων για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Όλο αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τις προθέσεις ή ακόμη και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας ακόμη και στα τεχνικά κλιμάκια που είχαν αναλάβει να τρέξουν συγκεκριμένα προγράμματα και τώρα βρίσκουν πόρτες κλειστές.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πληροφορούμαστε είναι ότι η επαναξιολόγηση της κατάστασης στο τέλος Απριλίου, που θα δείξει πόσο θα τραβήξει η καραντίνα αλλά και την εξέλιξη της νόσου στην χώρα μας, θα οδηγήσει και σε επαναξιολόγηση του «πάγου» που έχει επιβληθεί σε κάθε πρόγραμμα και συζήτηση. Υπενθυμίζεται ότι η καταλυτική ημερομηνία περιορισμού των μετακινήσεων και επαναξιολόγηση της κατάστασης από τον ΕΟΔΥ έχει οριστεί η 27η Απριλίου.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις