Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020

Τα 11 εκατομμύρια του “Μένουμε Σπίτι” στα ΜΜΕ αλλά οι εργαζόμενοι σ’ αυτά δεν το ΄χουν καταλάβει

ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ: 11 εκατομμύρια δίνει σε ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΣ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΦΩΝΕΣ! ΝΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ! Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ! ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΑ;

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση δικαιολογεί τα 11 εκατομμύρια που δίνει σε ΜΜΕ, ως “ενίσχυση για την ενημέρωση”. Από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
Τα χρήματα δίνονται για την ενίσχυση των ΜΜΕ, αλλά οι άνθρωποι που δουλεύουν σ’ αυτά δεν το ΄χουν καταλάβει. Κι ούτε πρόκειται. Εργαζόμενοι των 400,600, 800  ευρώ έχουν την αντιμετώπιση που περιγράφει στην ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ:

(ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ!
ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ! ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ!)

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις στα ΜΜΕ, παρότι οι δημοσιογράφοι στην πλειονότητά τους εξακολουθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να υπηρετούν την ενημέρωση των πολιτών και μάλιστα αυξάνοντας τις ώρες εργασίας τους. Σχεδόν στο σύνολο τους οι εφημερίδες έχουν εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν φτάσει να βάλουν σε αναστολή ακόμα και το 80-90% του προσωπικού τους. Συγκεκριμένα έχουν προχωρήσει σε αναστολή συβάσεων δημοσιογράφων οι εφημερίδες: «ΑΞΙΑ», «ΑΥΓΗ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», «ΤΑ ΝΕΑ», «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», «DOCUMENTO», «ESPRESSO» και «REAL NEWS». Αντίστοιχη πρακτική έχουν ακολουθήσει οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» και «REAL FM», καθώς και οι ιστοσελίδες «REAL.GR» και «SDNA.GR». Σε μικρό αριθμό αναστολής συμβάσεων δημοσιογράφων, που απασχολούνται κυρίως σε εκπομπές, έχουν προχωρήσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί «ALPHA TV» και «ΣΚΑΪ». Ακόμη δεινότερη είναι η κατάσταση στα αθλητικά ΜΜΕ όπου έχει ανασταλεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και το 90% των συμβάσεων του προσωπικού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε αναστολή συμβάσεων των δημοσιογράφων προχώρησαν οι εφημερίδες «LIVE SPORT», «SPORTDAY», «SPORTIME» και «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» Η ΕΣΗΕΑ καλεί για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση να προχωρήσει επιτέλους στην υλοποίηση των μέτρων για τη στήριξη του εντύπου Τύπου. Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας, για αυτή την περίοδο της πολύπλευρης πλέον κρίσης, να σταματήσουν οι αναστολές των συμβάσεων και να προχωρήσει η κυβέρνηση σε επιδότηση της εργασίας.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις