Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Τραμπ: "Προετοιμαζόμαστε για μία φρικτή περίοδο"

Οι Αμερικανοί, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία έχει προκαλέσει περισσότερους από 63.000 νεκρούς σε όλο τον κόσμο, προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, ενώ
σήμερα, σε μία σπάνια παρέμβασή της, αναμένεται να απευθυνθεί στους Βρετανούς πολίτες και η βασίλισσα Ελισάβετ.
Στις ΗΠΑ, όπου η επιδημία εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε τους πολίτες ότι η χώρα πλέον εισέρχεται σε μια «φρικτή» περίοδο.
Την ώρα που επισήμως η Κίνα έχει περιορίσει την επιδημία, οι ΗΠΑ οδεύουν να γίνουν το νέο παγκόσμιο επίκεντρο της covid-19. Μόνο στην πόλη της Νέας Υόρκης καταγράφηκαν χθες Σάββατο, 1.905 νέοι θάνατοι.
Οι Αμερικάνοι προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο, κατασκευάζοντας νοσοκομεία εκστρατείας από το Λος Άντζελες ως το Μαϊάμι με χιλιάδες επιπλέον κλίνες, ενώ ένα πλωτό νοσοκομείο έχει φτάσει στη Νέα Υόρκη.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο αμερικανικό έδαφος έχει ξεπεράσει τις 300.000 και ο Τραμπ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ εισέρχονται σε «μια περίοδο η οποία θα είναι πραγματικά φρικτή», με «πολύ άσχημους αριθμούς».
«Αυτή μάλλον θα είναι η πιο σκληρή εβδομάδα», εκτίμησε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Θα υπάρχουν πολλοί νεκροί», πρόσθεσε ο ίδιος.
Βρετανία: Το ζεύγος Τζόνσον κόλλησε κορωνοϊό
Τουλάχιστον 63.437 θάνατοι έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότεροι από 46.000 στην Ευρώπη, σύμφωνα με χθεσινό απολογισμό του AFP.
Εν τω μεταξύ, ένα αγοράκι μόλις 5 ετών είναι μεταξύ των τελευταίων θυμάτων στη Βρετανία, κάτι που υπενθυμίζει ότι η covid-19 δεν σκοτώνει μόνο ηλικιωμένους ή εξασθενημένους ανθρώπους. Το τελευταίο 24ωρο, στη Βρετανία καταγράφηκαν επιπλέον 708 νέοι θάνατοι. Πρόκειται για νέο ρεκόρ που επιβεβαιώνει την επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού.
Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία, άργησε να λάβει άμεσα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με τους επιστήμονες να κατηγορούν τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπ. Τζόνσον για κακή πολιτική διαχείριση. Κι ενώ στην Ιταλία και την Ισπανία, οι νεκροί από τον κορωνοϊό, ανέρχονται σε εκατοντάδες ημερησίως, πρόσφατα στο μετρό του Λονδίνου, οι άνθρωποι ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, αγνοώντας την επικινδυνότητα της μετάδοσης του νέου ιού. Λίγα 24ωρα αργότερα έγινε γνωστό ότι και ο Μπόρις Τζόνσον είναι θετικός στον κορωνοϊό. Από τον κορωνοϊό δεν ξέφυγε ούτε η 31 ετών, μνηστή του Βρετανού πρωθυπουργού, Κάρι Σίμοντς η οποία είναι έγκυος. Η ίδια, δήλωσε ότι πέρασε την περασμένη εβδομάδα στο κρεβάτι με συμπτώματα του νέου κορωνοϊού, αλλά έπειτα από επτά ημέρες ανάπαυσης αισθάνεται πιο δυνατή και είναι σε φάση ανάρρωσης.
«Πέρασα την περασμένη εβδομάδα στο κρεβάτι με τα κύρια συμπτώματα του κορωνοϊού. Δεν χρειάστηκε να κάνω το διαγνωστικό τεστ και έπειτα από επτά ημέρες ξεκούρασης, νιώθω πιο δυνατή και είμαι στην ανάρρωση», είπε η Σίμοντς.
Την ίδια ώρα, έχει ανακοινωθεί ότι σήμερα Κυριακή, 5 Απριλίου, η βασίλισσα Ελισάβετ θα χαιρετίσει την αντίδραση των Βρετανών στην υγειονομική κρίση κατά το διάγγελμά της. «Ελπίζω τα χρόνια που θα έρθουν όλος ο κόσμος να μπορέσει να είναι περήφανος για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε αυτή την πρόκληση», αναμένεται να πει.
Αυτό θα είναι μόλις το τέταρτο έκτακτο διάγγελμα της βασίλισσας εδώ και 68 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο.
Ακτίνα ελπίδας στην Ιταλία
Με 15.362 θανάτους η Ιταλία είναι η χώρα που μετρά τους περισσότερους νεκρούς και την ακολουθούν η Ισπανία (11.744), οι ΗΠΑ (8.098), η Γαλλία (7.560) και η Βρετανία (4.313).
Ωστόσο χθες Σάββατο στην Ιταλία υπήρξε μια ακτίνα ελπίδας καθώς ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και ένα μήνα.
«Είναι σημαντικό νέο διότι αφήνει τα νοσοκομεία μας να αναπνεύσουν. Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός αυτός σημειώνει πτώση από τότε που διαχειριζόμαστε την κρίση αυτή», σχολίασε ο Άντζελο Μπορέλι επικεφαλής της ιταλικής πολιτικής προστασίας.
Από την αρχή της πανδημίας περισσότερα από ένα εκατομμύριο κρούσματα έχουν καταγραφεί επισήμως στον κόσμο, περισσότερα από τα μισά από τα οποία στην Ευρώπη.
Η Ισπανία κατέγραψε 809 θανάτους σε 24 ώρες, αριθμό μειωμένο για δεύτερη συνεχή ημέρα, όμως η Μαδρίτη ανακοίνωσε χθες την παράταση των μέτρων καραντίνας ως τις 25 Απριλίου.
Αυτές οι μικρές μειώσεις στον αριθμό των νεκρών ή των νέων μολύνσεων αφήνουν ένα παράθυρο ελπίδας.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις