Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Τσιόδρας: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους, αμέσως μετά την άρση των μέτρων.
Την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.
Σύμφωνα με τον έγκριτο Λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σ’ όλους τους κλειστούς χώρους, όπως τα παντοπωλεία, τα νοσοκομεία, τα ιατρεία, τα κομμωτήρια και «όλοι οι πολυσύχναστοι κλειστοί χώροι».
Μάλιστα, θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.
Ο κ. Τσιόδρας, ωστόσο, διευκρίνισε ότι η χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της προστασίας από τον ιό.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής, όπως το συχνό και τακτικό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικού.
Ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της χρήσης μάσκας θα αφορά το διάστημα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία αναμένεται – κατά πάσα πιθανότητα – στις 4 Μαΐου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα, καθώς και δύο ακόμη νεκρύς, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 1.534 και 136, αντίστοιχα. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις