Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Η Βουλγαρία επιστρέφει στην κανονικότητα λόγω ελάχιστων κρουσμάτων και θυμάτων


Η Βουλγαρία έχει ελάχιστα θύματα και κρούσματα από την πανδημία του κορωνοϊού: 661 κρούσματα και μόλις 28 νεκρούς, σε έναν πληθυσμό περίπου 8 εκατ. ψυχών,
χωρίς να επιβάλλει ιδιαίτερα σκληρά περιοριστικά μέτρα.

Το Κοινοβούλιο ψήφισε στις 6 Απριλίου να χαλαρώσει κάποιους περιορισμούς και απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν τον περασμένο μήνα, με τις λαϊκές αγορές να επιτρέπεται να επαναλειτουργήσουν καθώς και να μειωθούν τα πρόστιμα για κάποιες δραστηριότητες.

Οι εκκλησίες αύριο Κυριακή των Βαΐων και κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι ανοιχτές, ωστόσο η κυβέρνηση καλεί τους πιστούς να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Επίσης, ακυρώθηκε ένα πρώτο διάταγμα που είχε εκδοθεί στις 30 Μαρτίου και προέβλεπε βαριά πρόστιμα μολονότι ήταν πολύ δύσκολο στους πολίτες να βρουν μάσκες στην αγορά.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ υπογράμμισε ότι δεν προκρίνει τις κυρώσεις, όμως «παρακαλεί τους Βούλγαρους να σεβαστούν τα μέτρα που ήδη παραβλέπονται» στη Σόφια.

Με βάση ένα διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα, οι πολίτες από αύριο είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα τους όταν κυκλοφορούν έξω.

Οι αρχές θέλουν να γενικευτεί η χρήση μάσκας μέχρι τις 26 Απριλίου στους δημόσιους χώρους και καλούν τους κατοίκους να βρουν κάποιο άλλο προστατευτικό μέσο αν δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν μάσκες, καθώς μετά από αυτή την ημερομηνία θα ξεκινήσει η επιστροφή στην κανονικότητα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις