Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Αποκάλυψη: Τουλάχιστον 20.000 μισθοφόρους σκοπεύει να στείλει η Τουρκία στη Λιβύη, από την Συρία!

Αποκάλυψη: Τουλάχιστον 20.000 μισθοφόρους σκοπεύει να στείλει η Τουρκία στη Λιβύη, από την Συρία!
Σε αποκαλύψεις-σοκ για τα σχέδια της Τουρκίας στην Λιβύη προχώρησε Αμερικανή δημοσιογράφος η οποία συνομίλησε με μέλη του αυτοαποκαλούμενου «Ελευθέρου Συριακού Στρατού», δηλαδή ένα
συνονθύλευμα ισλαμστικών ανταρτικών οργανώσεων, στην πλειοψηφία τους μισθοφορικά σώματα.

Η δημοσιογράφος, Lindsay Snell  που ειδικεύεται στην κάλυψη περιφερειακών συγκρούσεων, δημοσίευσε ηχογράφηση ενός μέλους των μισθοφόρων της Συρίας.


Στην ηχογραφημένη συνέντευξη ο τρομοκράτης δήλωσε ότι στο άμεσο μέλλον η Τουρκία έχει πρόθεση να στείλει στη Λιβύη τη μισή δύναμη του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» για να πολεμήσει στο πλευρό των πολιτοφυλακών της φιλοτουρκικής κυβέρνησης «Εθνικής Συμφωνίας» του αλ Σάρατζ.

Η δύναμη του FSA εκτιμάται σήμερα στους 40.000 περίπου μισθοφόρους κάτι που σημαίνει πως  15 με 20 χιλιάδες μισθοφόροι πρόκειται να μεταφερθούν από την Συρία στην Λιβύη!

Έτσι οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λεντριάν, σχετικά με την «συριοποίηση της λιβύης» μόνο τυχαίες δεν είναι.

«Η κρίση εντείνεται. Αντιμετωπίζουμε μια ‘συριοποίηση’ της Λιβύης», δήλωσε ο Λεντριάν μιλώντας  στην γαλλική Γερουσία, όντας πληροφορημένος για τις τουρκικές επιδιώξεις.

Η  Snell  αποκάλυψε ότι οι μισθοφόροι του «Μετώπου του Λεβάντε» (να σημειωθεί πως αρχικά η ISIS ονομαζόταν ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant) που σημαίνει πως πρόκειται για παρακλάδι της ISIS, που εστάλησαν από την Συρία,  συμφώνησαν να λαμβάνουν από την Τουρκία ένα ποσό 1.200 δολαρίων κάθε ενάμισι μήνα σε αντάλλαγμα για τις μάχες τους στη Λιβύη που πολεμούν στο πλευρό του ισλαμιστή  Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Η Αμερικανή δημοσιογράφος ανέφερε στο Twitter ότι οι περισσότεροι μισθοφόροι που εστάλησαν από τη Συρία στη Λιβύη δεν έχουν λάβει ακόμη τους μισθούς που είχαν συμφωνήσει.

«Η μόνη ομάδα που λαμβάνει σχεδόν όλο το ποσό  που συμφωνήθηκε είναι της ‘λεγεώνας της δόξας’, τα μέλη της οποίας φυλάσσουν μια τοποθεσία κοντά στο δρόμο αεροδρόμιο, όπου εκεί δεν υπάρχουν μάχες».

Από την πλευρά του ο «Εθνικός Στρατός της Λιβύης» φαίνεται να συνέρχεται από το σοκ της απώλειας της βάσης αλ-Ουαιτίγια αρχίζοντας να αντιδρά.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο οι δυνάμεις του κατέρριψαν ένα τουρκικό drone  το οποίο ετοιμαζόταν να επιτεθεί κατά των δυνάμεων του στρατηγού Χ.Σαφτάρ στην πόλη Ayn Zara κοντά στην Τρίπολη.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, φαίνεται ο εκπρόσωπος του LNA στρατηγός Fawzi Al-Mansouri, να επιθεωρεί τμήματα του καταρριφθέντος τουρκικού UAV.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για drone τύπου Kargu το οποίο εισήλθε σε υπηρεσία το 2018 και θεωρείται drone αυτοκτονίας, δηλαδή πέφτει προς το στόχο του.
Πρόκειται για ελαφρύ σύστημα που μπορεί να χειριστεί ένας και μόνο στρατιώτης. Έχει εμβέλεια 5 χλμ. και πετά σε ύψος 400 μέτρων με μέση ταχύτητα 80 χ.α.ω. περίπου.

Libyan Army successfully shoots down Turkish suicide drone https://t.co/t2PkI8VCgJ #Libya #Tripoli #Turkey
— Al-Masdar News (@TheArabSource) May 27, 2020
.
ΗΠΑ: Η Ρωσία έστειλε συνολικά 15 μαχητικά στην Λιβύη 

Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό πέταξε τα μαχητικά αεροσκάφη MiG 29 και SU-24 σε μια αεροπορική βάση της Λιβύης με τη συνοδεία άλλων ρωσικών μαχητικών, ανέφερε σήμερα ο αμερικανικός στρατός, περιγράφοντας λεπτομερώς την ανάπτυξη της αεροπορικής δύναμης που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον πόλεμο της Λιβύης.

Η Μόσχα στηρίζει τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), στην ανατολική Λιβύη, του Χαλίφα Χάφταρ στον πόλεμο ενάντια στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η οποία αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και στηρίζεται από την Τουρκία. Η Λιβύη υπόκειται σε εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Νωρίτερα σήμερα η Μόσχα διέψευσε ότι έστειλε στρατιωτικό προσωπικό στη Λιβύη και πως η Άνω Βουλή δεν έλαβε κανένα αίτημα για έγκριση μιας τέτοιας αποστολής.

Χθες, η Αμερικανική Αφρικανική Στρατιωτική Διοίκηση (AFRICOM) ανέφερε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της, η Ρωσία έστειλε μαχητικά αεροσκάφη στη Λιβύη μέσω της Συρίας για να υποστηρίξει τους Ρώσους μισθοφόρους που πολεμούν στο πλευρό του LNA.

Ανέφερε ότι τα αεροσκάφη ξαναβάφτηκαν στη Συρία για να αφαιρεθεί το έμβλημα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σε ένα νήμα αναρτήσεων σήμερα, ο στρατός των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι τα αεροσκάφη πέταξαν με ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό και συνοδεύτηκαν στη Λιβύη από ρωσικά μαχητικά, υποδεικνύοντας ένα υψηλότερο επίπεδο συμμετοχής της Μόσχας στην εμπόλεμη σύρραξη στην βορειοαφρικανική χώρα.

Αρχικά προσγειώθηκαν στο Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη, και μετά πέταξαν στην Τζούφρα στην κεντρική Λιβύη, προπύργιο του LNA, σύμφωνα με τις αναρτήσεις. Πρόσθεσαν ότι 14 νέα ρωσικά μαχητικά χωρίς έμβλημα έφτασαν στην Τζούφρα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις