Κυριακή 24 Μαΐου 2020

(ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΦΑΣΚΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ; ) Δένδιας για Έβρο: Παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία - Ανοησίες τα περί κατάληψης εδάφους μας

ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ: Ο υπουργος φασκει και αντι φασκει.... αφου και δεν υπηρξε προβλημα κυριε υπουργε στον Εβρο ποιος ειναι ο λογος που κανατε διαβημα στην αγγυρα; 
Ακομα κυριε υπουργε ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ "ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ" και ποιος ειναι ο λογος που τα διεθνη ΜΜΕ μιλουν για καταλυψη... τοσο τα ευρωπαϊκα οσο και της Τουρκιας;
Να πουμε οτι οι στρατευσημοι δεν εχουν καν κινητο τηλεφωνο γιατι τους εχει αφαιρεθει απο την υπηρεσια.... για ποιο λογο, αφου λετε οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα στον Εβρο;
Λοιπον κυριε υπουργε... οπου υπαρχει καπνος... υπαρχει παντα και φωτια!

Στον ισχυρισμό περί κατάληψης ελληνικού εδάφους από ξένες δυνάμεις και στο πώς έχει
διαμορφωθεί το σκηνικό στον Έβρο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η Ελλάδα ξεκίνησε προπαρασκευαστικές μετρήσεις για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο και τότε η Τουρκία ζήτησε να της γνωρίσουμε τις συντεταγμένες κατασκευής του φράχτη και η Ελλάδα απάντησε αρνητικά και ότι ο φράχτης κατασκευάζεται αποκλειστικά εντός ελληνικού εδάφους», είπε ο κ. Δένδιας.

«Παρατηρήθηκε κινητικότητα από την Τουρκία σε σημείο του φράχτη και τότε το ΥΠΕΞ έστειλε δεύτερη διακοίνωση στον Πρέσβη της Τουρκίας απαιτώντας να μην υπάρχει η παραμικρή τουρκική ενέργεια επ’ αυτού», συμπλήρωσε ο Έλληνας υπουργός. Η ιστορία αυτή όπως είπε ξεκίνησε από ένα ξένο δημοσίευμα το οποίο αναπαρήγαγε εδώ ελληνικό ακροδεξιό κόμμα και όπως είπε, για το θέμα αυτό υπερακόντισε και ο ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι η είδηση αναπαράχθηκε χωρίς να είναι αλήθεια.

«Απολύτως ψευδής ισχυρισμός», είπε ακόμη ο κ. Δένδιας, ο οποίος εν συνεχεία επισήμανε: «Σε αυτά δεν παίζει κανείς, ούτε είμαι διατεθειμένος τα μεγάλα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να τα θέσω στη βάσανο των μικροκομματικών συμφερόντων. Το εθνικό συμφέρον δεν μπορεί να γίνεται κλωτσοσκούφι για δημοσκοπικά συμφέροντα. Να σταματήσουν οι ανοησίες εδώ.».

Όπως εξήγησε ο υπουργός η τουρκική πλευρά επιδιώκει την ένταση, ωστόσο η Ελλάδα δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα. «Οφείλουν να λειτουργούν ως μια σύγχρονη χώρα.».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διπλωματικές πηγές τόνιζαν πως “η συνοριακή γραμμή είναι χαραγμένη βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης και του Πρωτοκόλλου του 1926, είναι αναγνωρισμένη και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση, τονίζουν διπλωματικές πηγές”.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις