Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Διάβημα στην Τουρκία για την παρενόχληση του ελικοπτέρου του ΥΠΕΘΑ

Οι ελληνικές αρχές επέδωσαν διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για το χθεσινό περιστατικό στις Οινούσσες.


Διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέδωσαν οι ελληνικές αρχές, μέσω των διπλωματικών διαύλων, στον απόηχο του περιστατικού παρενόχλησης του ελικοπτέρου του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τουρκικά F-16 πάνω από τις Οινούσσες.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ζεύγος τουρκικών μαχητικών παρενόχλησε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο επέβαιναν ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τα δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση στα 3.500 πόδια, στις 11.38 το πρωί της Κυριακής, παρενοχλώντας το ελληνικό ελικόπτερο, το οποίο μόλις είχε απογειωθεί από το νησί.



Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας διέψευσε τους ελληνικούς ισχυρισμούς, διαμηνύοντας τα εξής:

«Το μαχητικό αεροσκάφος μας διενήργησε αποστολή αναγνώρισης ως μέρος των συνηθισμένων ενεργειών στο Αιγαίο και δεν τίθεται θέμα παρενόχλησης ελικοπτέρου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας. Η δραματοποίηση πτήσεων ρουτίνας με τρόπο που δημιουργεί ένταση δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας. Αντίθετα, τέτοια ζητήματα πρέπει μπορούν να τεθούν στο πλαίσιο ΜΟΕ που έχουν ξεκινήσει ανάμεσα στα Υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών»

Αξιζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις