Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Διπλωματικό «άδειασμα» του ΓΓ του ΝΑΤΟ από την Αθήνα – Το ΥΠΕΞ απαντά σε ερώτηση!

Απαντώντας σε ερώτηση του zougla.gr προς το Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τη Λιβύη, ο εκπρόσωπος
του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Γεννηματάς αναφέρει πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις προς την ιταλική εφημερίδα «δεν απηχούν τις θέσεις της Συμμαχίας και βεβαίως της χώρας μας».
Συγκεκριμένα στην ερώτηση του zougla.gr:
«Θα επιθυμούσαμε να μας σχολιάσετε τη δήλωση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κυρίου Γενς Στόλτενμπεργκ προς την εφημερίδα "Reppublica" στις 14.5.2020 ημέρα Πέμπτη, σύμφωνα με την οποία η Ατλαντική Συμμαχία, θεωρώντας πως δεν είναι δυνατόν να τοποθετούνται στην ίδια πολιτική εξίσωση ο στρατάρχης Χάφταρ από την μία και ο επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης Σάραντζ από την άλλη, είναι έτοιμη (η Συμμαχία) να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης.
( https://rep.repubblica.it/pwa/intervista/2020/05/13/news/stoltenberg_con_il_virus_russia_e_cina_vogliono_destabilizzare_l_occidente_-256546000/?ref=search&fbclid=IwAR23IoUF1-wCP3ijfI2Jx2CVYO8Uelzy2i5KPnO9I6MViONB5nCM0Me88g4 )
»Επειδή η πρόθεση αυτή του ΝΑΤΟ προκαλεί σημαντικά προβλήματα, εάν δεν ανατρέπει τα αποτελέσματα της αποστολής "Ειρήνη", για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, και επειδή αυτή η απόφαση του ΝΑΤΟ αλλάζει τα πολιτικά και τα στρατιωτικά δεδομένα επί του εδάφους, ζητούμε τη διατύπωση της ελληνικής θέσης του υπουργείου Εξωτερικών έναντι αυτών των εξελίξεων».
Το ΥΠΕΞ απάντησε:
«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δεσμεύεται απόλυτα από τις κοινές θέσεις της Συμμαχίας, οι οποίες ως γνωστόν υιοθετούνται με ομοφωνία.
»Το περιεχόμενο της πρόσφατης συνέντευξής του σε ιταλική εφημερίδα, όπως αυτό αποτυπώθηκε, προφανώς δεν εκφράζει τις θέσεις της Συμμαχίας.
»Η Ελλάδα έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες επισημάνσεις μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της στο ΝΑΤΟ και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα δεν απεδόθησαν ορθώς».
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις