Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Επίθεση με βιτριόλι: Ο "υπερκοριός" και τα στοιχεία - κλειδιά οδηγούν στην μαυροφορεμένη γυναίκα

Η ΕΛ.ΑΣ. "σάρωσε" τα σήματα από τα κινητά που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης, προσδοκώντας να τα ταυτοποιήσει με τηλέφωνα γυναικών που έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" των ερευνών για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της 34χρονης.


Συνολικά, οι αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από συνολικά 30 άτομα από το συγγενικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας. Έχουν σχηματίσει έναν κύκλο πέντε υπόπτων και πλέον βρίσκονται στη φάση του "ξεσκαρταρίσματος", όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος".

"Τα μέτωπα του παρελθόντος του θύματος, από τα οποία θα μπορούσε θεωρητικά να υπάρξει ένας εκδικητής, είναι αρκετά. Όπως όλοι οι άνθρωποι η 34χρονη είχε στο παρελθόν κάποιες κόντρες. Δεν μπορεί ωστόσο η ίδια να ξεχωρίσει κάποιο περιστατικό ως πιο κρίσιμο" εξηγεί στην εφημερίδα αστυνομική πηγή. Ο "υπερκοριός" της Αστυνομίας αναμένεται να είναι αυτός που θα δώσει τα στοιχεία για την ταυτοποίηση με κάποιο από τα τηλέφωνα. "Η οργάνωση και η ψυχραιμία της δράστιδος μας κάνουν να πιστεύουμε ότι πρόκειται για άτομο που δεν θα παραδεχόταν την πράξη του, παρά μόνο αν καταλάβαινε ότι έχει στριμωχτεί από τη συλλογή σοβαρών στοιχείων εις βάρος της. Συνεπώς, ακόμα κι αν η δράστις είναι στη λίστα των υπόπτων μας, αυτό δεν αρκεί. Αν έχουμε όμως ένα χειροπιαστό στοιχείο, όπως μια τυχόν ταυτοποίηση από τα αποτελέσματα της σάρωσης των κινητών, τότε θα μιλήσουμε με την ύποπτη σε άλλη βάση. Θα είναι ένα στοιχείο που θα επιταχύνει τις έρευνες" προσθέτει η αστυνομική πηγή. Οι αστυνομικοί έχουν αφιερώσει τουλάχιστον 40 ώρες για να παρακολουθήσουν το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της επίθεσης. Μάλιστα, έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένα καρέ, στα οποία εκτιμούν ότι απεικονίζεται η δράστις. Το πρόσωπό της δεν φαίνεται ευκρινώς και έτσι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία "καθαρίσματος" της εικόνας στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Το σενάριο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, ο ηθικός αυτουργός να είναι άλλος από τον φυσικό έχει αποκλειστεί.

Το βιτριόλι, γνωστό και ως "υγρό της αντιζηλίας" είναι πιθανό να παρασκευάστηκε είτε από την δράστιδα είτε από κάποιο πρόσωπο του περιβάλλοντός της.

Τι δήλωσε η θεία της 34χρονης

Η θεία της 34χρονης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι "η Ιωάννα ήταν ένα αγαπητό παιδί, πρόσχαρο, ευγενικό και καλοσυνάτο. Δεν ξέρω τι συνέβη. Εγώ συνέχεια την συμβούλευα γιατί η μητέρα της είναι στο χωριό. Την είχα σαν κόρη μου και την αγαπούσα πάρα πολύ…». Και κατόπιν πρόσθεσε: «Δεν μου είχε πει ότι την προβληματίζει κάτι ιδιαίτερα. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες την είδα κάπως και την ρώτησα τι συμβαίνει. Μου είπε ότι όλα ήταν καλά. Τόσο μίσος για την Ιωάννα δεν ξέρω γιατί…». «Πριν από δύο εβδομάδες δεν ήρθε για δουλειά, για να με βοηθήσει και να μου κάνει παρέα, αλλά δεν την ρώτησα πιο πολλά… Δεν μοιραζόταν μαζί μου πράγματα. Εγώ μερικά πράγματα τα καταλάβαινα. Δεν την ρώτησα ποιο θέμα την απασχολούσε… Με τη νέα της δουλειά ήταν πολύ ευχαριστημένη. Ήταν πολύ καλά…Ήταν πολύ προσεκτική και δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα. Κλειστός άνθρωπος μπορεί να ήταν με τους συγγενείς, αλλά με τις φίλες θα έλεγε σίγουρα περισσότερα. Με την κόρη μου δεν έκανε ιδιαίτερη παρέα…», επεσήμανε η ίδια. Όσο για το τι της είπε η 34χρονη όταν την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο, αποκάλυψε: «Ανέβηκε μια κοπέλα από τα σκαλιά και μέχρι να αντιδράσω μου έριξε ένα υγρό στο πρόσωπο. Δεν ήξερε ακριβώς τι είναι. Ήθελε να κάνει σε κάποιον κακό. Δεν πρόλαβε να δει ποια ήταν το κορίτσι, όλα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν μου την περιέγραψε, αλλά μου είπε ότι φορούσε μάσκα…».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις