Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Έβρος: Πώς οι απόστρατοι αξιωματικοί έφεραν 10.000 ευρώ για τον φράχτη στα σύνορα


Τα πρόσφατα επεισόδια στις Καστανιές, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κινητοποίησαν την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ξάνθης. Μετά από έκκλησή της αγοράστηκαν υλικά ενίσχυσης του φράχτη,
ύψους 10.000 ευρώ. Η έκκληση της ΕΑΑΣ συνεχίζεται για νέα αγορά υλικών. και αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Δ' Σώμα Στρατού.

Στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων στέκεται η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ξάνθης και κάνει τη δική της συμβολή στο έργο της ενίσχυσης και επέκτασης του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μέσα από εκκλήσεις για συγκέντρωση χρημάτων και αγορά απαραίτητων υλικών.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Sputnik ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ, υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, στην πρώτη έκκληση που είχε κάνει η Ένωση στις αρχές Μαρτίου, ανταποκρίθηκαν φορείς και πολίτες της περιοχής και, φυσικά, τα μέλη της, με αποτέλεσμα να αγοραστούν υλικά ύψους 10.000 ευρώ για την ενίσχυση του φράχτη.
«Είχαμε ξεκινήσει αυτή την κίνηση στις αρχές Μαρτίου, όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα και θελήσαμε κι εμείς, ως Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών στην Ξάνθη, να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την ενίσχυση του φράχτη, αλλά και γενικά της ενίσχυσης όλης της γραμμής των συνόρων.
Απευθύναμε έκκληση σε όσους είχαν τη δυνατότητα να βοηθήσουν, τους παροτρύναμε να συνεισφέρουν. Δεν συγκεντρώσαμε όλο το ποσό εμείς, απλώς, με τις ενέργειες μας, παροτρύναμε φορείς. Κάποιοι, για παράδειγμα, έδωσαν 5.000 ευρώ. Κάποια άλλα χρήματα συγκεντρώσαμε εμείς και τα δώσαμε στον προμηθευτή και αγοράστηκαν τα υλικά. Η ενέργειά μας ήταν να παροτρύνουμε τους φορείς και να αγοράσουν τα υλικά, τα οποία δόθηκαν στο Δ' Σώμα Στρατού», επισήμανε ο κ. Κουτσαϊμάνης.
Τώρα, η ΕΑΑΣ πραγματοποιεί τη δεύτερη και τελική, όπως αναφέρει, έκκληση για οικονομική βοήθεια, προκειμένου να ενισχυθούν τα πρόσθετα έργα που πραγματοποιούνται στον φράχτη, αλλά και σε όλο τον Έβρο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών:
«Τα προς αγορά υλικά είναι δομικά στοιχεία (κυβόλιθοι οπλισμένου σκυροδέματος C16/20) με τιμή 55,80 ευρώ /τεμάχιο (45 ευρώ +24% ΦΠΑ). Για τη Β' φάση είναι αναγκαία 200 τεμάχια (11.160 ευρώ). Η παραλαβή γίνεται με μέριμνα του Δ' Σ. Στρατού».
Η ΕΑΑΣ έχει ανακοινώσει τραπεζικούς λογαριασμούς όπου μπορεί να γίνει η κατάθεση όποιου ποσού και η απευθείας αγορά μέρους ή του συνόλου των υλικών.
«Λόγω της συγκυρίας, δηλαδή της επιδημίας του κορονοϊού, κάποιοι άνθρωποι άργησαν ή δεν είχαν ενημερωθεί και παρατείναμε αυτή την ημερομηνία, πάντα σε συνεργασία με τις στρατιωτικές αρχές, δηλαδή το Δ' Σώμα Στρατού, για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε στα έργα που γίνονται», αποσαφήνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ Ξάνθης.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις