Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Γ.Τράγκας: «Οι Τούρκοι θα κάνουν θερμό επεισόδιο επειδή θεωρούν ότι θα υποχωρήσει εύκολα ο Κ.Μητσοτάκης»


Ο Γιώργος Τράγκας τοποθετήθηκε σήμερα στην εκπομπή του για τον κορωνοϊό και τις σχέσεις μελών της κυβέρνησης με φαρμακευτικές εταιρίες, αλλά και για την Τουρκία κι ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο.


«Από χθες, μέσα σε ένα γενικό αλαλούμ αντιφατικών κυβερνητικών μέτρων, η ελληνική κοινωνία πήρε τις πρώτες ανάσες ελευθερίας. Όλο αυτό το φιάσκο που πέταξε στα βράχια την οικονομία μας, αρχίζει να γίνεται κατανοητό σε όλο τον πληθυσμό.

Ο covid-19 εξελίσσεται σε παγκόσμια κλίμακα σε κορωνοϊό ανάλογο με τον SARS και τον MERS. O υπερ- πανικός κοπάζει και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι επιστρέφουν στις εργασίες τους. Οι κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται ότι το lockdown και η παράλυση της διεθνούς οικονομίας, θα φέρουν πολλαπλάσια θύματα από φτώχεια και δεκάδες εκατομμύρια ανέργους.

Η Ευρώπη ανεβάζει ρολά. Όλοι οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν διακοπές. Αναζητούν τις ελληνικές παραλίες. Εκατομμύρια Ιταλοί επέστρεψαν στις εργασίες τους. Το ίδιο και οι Ισπανοί. Το σύνολο των θυμάτων του covid-19 παγκοσμίως είναι το ¼ του ετήσιου αριθμού της συνήθους γρίπης. Είναι γενική η αίσθηση, ότι αν συνεχιστεί η οικονομική ύφεση και η καραντίνα, έρχονται μαύρες ημέρες για όλη την ανθρωπότητα. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, ο χρόνος δεν μπορεί να παγώσει, η ζωή δεν μπορεί να παραλύσει, όπως δεν παρέλυσε με τους προηγούμενους κινέζικους ιούς, που είχαν εκατομμύρια θύματα.

Η μία μετά την άλλη, οι πολιτείες των ΗΠΑ αίρουν την καραντίνα και τα περιοριστικά μέτρα. Η αμερικανική διοίκηση βάζει μπροστά τις μηχανές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει να σημειωθεί, έχουν λιγότερα θύματα από το σύνολο των θυμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμα και στην πληγείσα Νέα Υόρκη, οι άνθρωποι σιγά σιγά επιστρέφουν στις εργασίες τους και τα πεζοδρόμια γεμίζουν από κόσμο.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, επανέλαβε σε δηλώσεις του, ότι υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία για την ενοχή του Πεκίνου σε ό,τι αφορά την κατασκευή και την «απόδραση» του κορωνοϊού από το κρατικό εργαστήριο ιολογίας της Γιουχάν. Είναι θέμα χρόνου,  όπως μαθαίνω, να τεθεί σε οικονομική καραντίνα η Κίνα.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αλλά και οι αμερικάνικες, με προτροπή του προέδρου Τραμπ, είναι έτοιμες να αποσύρουν τις γραμμές παραγωγής από τα εργοστάσιά τους στην Κίνα. Είναι θέμα ημερών, να παρουσιαστούν στοιχεία, από τους Αμερικανούς και τους άλλους δυτικούς, για την εξαγωγή του ιού από την πόλη Γιουχάν.

Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, να διαβάσετε το κείμενο που έχει αναρτηθεί στο αμερικανικό διαδίκτυο, του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ για τις σχέσεις  του κου Μπιλ Γκέιτς με την GlaxoSmithKline που είναι χορηγός του κου Τσιόδρα, του κου Σύψα και άλλων μελών της επιτροπής δημόσιας υγείας. Η GlaxoSmithKline είναι η «μητέρα» παραγωγός εταιρία όλων των εμβολίων. Ο κος Γκέιτς έχει στενές σχέσεις με την GlaxoSmithKline και άλλες φαρμακευτικές εταιρίες.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αποκαλύπτει πόσο δολοφονικά και θανατηφόρα ήταν τα εμβόλια του κου Γκέιτς σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος θα κατηγορηθεί ευθέως από τις αμερικανικές αρχές για τις σχέσεις του με τον ύποπτο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Πεκίνο, ήταν από τους πρώτους που έδωσαν συνέντευξη στην «Καθημερινή» και σας συνεχάρησαν για την πλατφόρμα “Greece from Home”. Αλήθεια, πόσο στενές σχέσεις έχει ο αρμόδιος υπουργός σας, κος Πιερρακάκης και η κυβέρνησή σας με το ίδρυμα Γκέιτς;

Πρόσθετο ερώτημα: Πόσο στενές είναι οι σχέσεις του κου Τσιόδρα και του κου Κοντοζαμάνη με τις εταιρίες GlaxoSmithKline και Gilead. Διαβάστε το κείμενο του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, έχει ενδιαφέρον.

Κύριε πρωθυπουργέ πρέπει να σκύψετε και να μελετήσετε την υπόθεση των εμβολίων Η1Ν1. Επίσης, πρέπει να ενημερωθείτε για τον «ποταμό» χρημάτων από φαρμακοβιομηχανίες προς τον καθηγητή Τσιόδρα, τον καθηγητή Σύψα και άλλους που εισηγούνται τον θάνατο της ελληνικής οικονομίας.

Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν σήμερα για την οικονομική τους κατάσταση. Σε έρευνα ινστιτούτου, στην οποία μίλησαν 1322 πολίτες, 80,3% είπε ότι ανησυχεί για την οικονομική του κατάσταση και το 31,2% είπε πως φοβάται ότι θα μείνει άνεργο, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού και του lockdown. Ένα 63,5% των ερωτηθέντων θεωρεί, ότι θα περιοριστούν οι ατομικές ελευθερίες λόγω του κορωνοϊού. Περίπου το 50% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση και όσα αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, μετά σε 42 ημέρες πρωτοφανών περιορισμών, όλοι οι οικονομικοί παράγοντες του τόπου, συμφωνούν ότι διαλύσατε πλήρως την ελληνική οικονομία. Με μηδενικά κρούσματα covid-19, εκατομμύρια Έλληνες ζουν ένα πρωτοφανές αλαλούμ μέτρων.

Οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι, όπως τα δικαστήρια, δεν έχουν στις τουαλέτες, ούτε σαπούνι, ούτε χαρτί. Το ίδιο και στους περισσότερους δημόσιους χώρους, που περπατάνε – έστω και τηρώντας τις αποστάσεις- άνθρωποι. Στην πραγματικότητα, ούτε ο δήμος της Αθήνας, ούτε η Περιφέρεια, ούτε οι παρακείμενοι δήμοι, φροντίζουν για την απολύμανση των δημόσιων χώρων.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση, εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν το Μάρτιο, προαναγγέλλουν τη μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας της δεκαετίας.

Αγαπητέ κε Μητσοτάκη, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά, εξαιτίας των μέτρων που πήρατε, μετά από εισήγηση του καθηγητή Τσιόδρα. Κατέρρευσαν όλες οι εποχιακές προσλήψεις. Η απώλεια θέσεων εργασίας – κυρίως στις υπηρεσίες εστίασης και παροχής καταλύματος – είναι άνευ προηγουμένου. Τα μέτρα, τα οποία εξαγγέλλετε, είναι ασπιρίνες, απέναντι στις μη αναστρέψιμες βλάβες που προκαλέσατε στην οικονομία μας.

Ο πρώην υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγόρησε το υπουργείο Οικονομικών και μάλλον ο άνθρωπος έχει δίκιο, ότι ενώ το υπουργείο Οικονομικών μιλά για ύφεση 4,7%, στο αγγλικό κείμενο στην Κομισιόν μιλάει για 7,9%. Έτσι αποδεικνύεται, ότι η κυβέρνηση πληρώνει εκατομμύρια για να καθοδηγεί τα ΜΜΕ, σε μία άνευ προηγουμένου πλύση εγκεφάλου. Ενώ δεν ενημερώνει τους πολίτες γι’ αυτά που έρχονται. Είναι πολιτικό παράλογο, μία χώρα που ζει μόνο από τον ήλιο, τη θάλασσα και την κατανάλωση, να έχει με τα μέτρα της, «σκοτώσει» το βασικό έσοδό της που είναι ο τουρισμός.

Ανόητοι και εκτός πραγματικότητας λοιμωξιολόγοι, οπαδοί των εμβολίων της    GlaxoSmithKline και των ακριβών remdesivir, «δολοφόνησαν» οικονομικά χιλιάδες μικρομεσαίους, καφετέριες και ρεστοράν, προτείνοντας να στέκονται ουρές οι άνθρωποι για να πάρουν στο χέρι πλαστικό καφέ, αντί να κάθονται σε τραπεζοκαθίσματα, έστω και δύο μέτρα το ένα από το άλλο.

Οι εισπράξεις των περισσοτέρων καταστημάτων διαφόρων προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, μετά από 50 ημέρες απραξίας είναι ζήτημα, εάν θα φτάσουν το 30% του τζίρου προ κορωνοϊού. Δηλαδή, ο «νεκροθάφτης» της ελληνικής οικονομίας με τους φίλους της  GlaxoSmithKline και της Gilead, «θανάτωσαν» εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Όλοι ζουν στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα, ενώ τα κανάλια παίζοντας συνεχώς μάσκες, γιατρούς, νοσοκόμους και διαδρόμους νοσοκομείων, προσπαθούν να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη, ότι διασώθηκε, ενώ βυθίζεται σε ένα σπιράλ οικονομικού θανάτου.

Είναι ξεκάθαρο, ότι η ευθύνη των καναλιών και του δημοσιογραφικού κόσμου για την οικονομική καταβαράθρωση της ελληνικής κοινωνίας είναι τεράστια και αυτό θα γίνει κατανοητό, τους επόμενους μήνες που χιλιάδες άνθρωποι θα αισθανθούν περισσότερο την οικονομική δυσπραγία.

Σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ έχουμε νέα ισχυρή υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίμακος στην Ελλάδα τον Απρίλιο. Με εξαίρεση τα τρόφιμα και τα ποτά, υποχώρησαν όλοι οι δείκτες στις κατασκευές, στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία. Στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, η απαισιοδοξία του κόσμου κλιμακώθηκε έντονα. Τα περισσότερα νοικοκυριά διατυπώνουν αρνητικές προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τα οικονομικά τους, στους επόμενους 12 μήνες.

Εδώ πρέπει να σας πω, ότι ορισμένοι καθηγητές- λοιμωξιολόγοι που προωθούν φάρμακα μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, εξακολουθούν να τρομοκρατούν τον κόσμο, βγαίνοντας στις ειδήσεις και λέγοντας ότι αν αναζωπυρωθεί ο covid-19, θα επιστρέψουμε στο lockdown.

Αυτό παραλύει τις ανθρώπινες δραστηριότητες και την προσπάθεια για δημιουργική επιστροφή στην εργασία. Κάποιος μέσα από την κυβέρνηση, πρέπει να πει σε Τσιόδρες και Χαρδαλιάδες και σε όσους Σύψες προκαλούν οικονομική σηψαιμία, να σταματήσουν να πανικοβάλλουν τον κόσμο και να παραλύουν κάθε προσπάθεια αναθέρμανσης των εργασιών.

Ήδη, αρκετοί καθηγητές Πανεπιστημίου έχουν αντιληφθεί ότι το lockdown και οι περίφημοι χαρδαλιασμοί, οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους σε ένδεια, αναξιοπρεπή διαβίωση και πλήθος άλλων ασθενειών.

Το σίγουρο είναι ότι, οι αποκαλύψεις που έρχονται για τον «χορό των καταραμένων», δηλαδή για αυτούς που αρνούνται τα φθηνά φάρμακα και προωθούν τα ακριβά, θα είναι καταιγιστικές.

Ο Μητσοτάκης, αν θέλει να περισώσει ένα τουλάχιστον κομμάτι των απολεσθέντων εσόδων για την κοινωνία μας, θα πρέπει να σπεύσει να ανοίξει άμεσα, καφέ και εστιατόρια. Επίσης, όλες τις κατηγορίες μικρών καταστημάτων, από τις οποίες αποζούν εκατομμύρια Έλληνες. Ο covid-19, όπως λένε οι ειδικοί, ήδη προσγειώνεται σε κατάσταση απλής ενδημικής γρίπης.

Αν παρακολουθήσουμε τις σκέψεις του Τσιόδρα, περί διάσωσης ανθρωπίνων ζωών από τον κορωνοϊό, σε σύντομο διάστημα θα έχουμε εκατόμβες νεκρών από μείωση του προσδόκιμου ζωής, καθώς θα εμφανιστούν άλλες μολυσματικές ασθένειες, προερχόμενες από ένδεια, καθώς και από ένα κύμα εκφυλιστικών παθήσεων, καρδιοπαθειών και νεοπλασιών που προκαλεί το γενικευμένο άγχος και η κατάθλιψη.

Απελευθερώστε τις παραλίες.

Πιέστε για σύντομη επαναλειτουργία των αεροπορικών εταιριών.

Δεν είναι τυχαίο,  ότι μετά από πιέσεις που άσκησε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως στην κυβέρνηση της Γαλλίας για να σώσει με κρατική ενίσχυση 7 δισεκατομμυρίων την Air France. Η εταιρία ζήτησε βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Αφήστε να κινηθούν τα ιδιωτικά σκάφη σε όλες τις ελληνικές θάλασσες.

Ήδη ο πληθυσμός γνωρίζει πώς πρέπει να προφυλαχθεί. Η θερμοκρασία ανεβαίνει. Φροντίστε τον καλλιτεχνικό κόσμο και τους διανοούμενους στην Ελλάδα. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μείνουν χωρίς εργασία, εκατοντάδες χιλιάδες καλλιτέχνες όλων των μορφών. Είναι ντροπή του πρωθυπουργού και της ΝΔ, να μην έχει προγραμματίσει την επαναλειτουργία των θεατρικών εκδηλώσεων, των φεστιβάλ και γενικά των καλλιτεχνικών παραστάσεων.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται να έχουμε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Η Άγκυρα θέλει να εξάγει την οικονομική καταστροφή που έφερε η πολιτική Ερντογάν. Ενδεχομένως, οι Τούρκοι θα επιδιώξουν μία νίκη στο Αιγαίο, για να πατσίσουν στα μάτια του τουρκικού λαού, την οικονομική καταστροφή, την ανείπωτη φτώχεια, τα θύματα από τον κορωνοϊό.

Τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα αλωνίζει στην ανατολική Μεσόγειο. Ίσως μάλιστα να σκέφτεται ότι ο υιός Μητσοτάκης, μπορεί να επιλέξει μία νέα Λωζάνη, μία παράδοση νήσων, παρά ένα πόλεμο. Το κατεστημένο στην Αθήνα, όπως έδειξε και με τα μνημόνια, είναι πολύ εύκολο στα ΝΑΙ, προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα του, τα πλούτη του και τις καρποφόρες συναλλαγές του, με τη διαπλοκή της Αθήνας.

Οι Τούρκοι έστειλαν στον Κυπριακό Βορρά, άλλους 1500 στρατιώτες. Επίσης ξεκίνησε μία αερογέφυρα μεταφοράς Τουρκοκυπρίων από την Αγγλία στην Κύπρο. Δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να κλιμακωθούν οι τουρκικές προκλήσεις».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις