Σάββατο, 23 Μαΐου 2020

Η Τσεχία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών πληθυσμών

Με ένα ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, η Γερουσία της Τσεχίας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία,
αλλά και ότι τα εγκλήματα των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ουσιαστικά αναγνωρίζονται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έγιναν κατά τη διάρκεια των δύο παγκόσμιων πολέμων.

Σε ό,τι αφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων, πρόκειται για τη συνέχεια του ψηφίσματος που υιοθετήθηκε από την Κάτω Βουλή τον Απρίλιο του 2017, και στο οποίο γίνεται σαφής αναφορά και στη «γενοκτονία και άλλων θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Είναι αξιοσημείωτο ότι για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια το Κοινοβούλιο της Τσεχίας αναγνωρίζει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα προς την πλήρη διεθνή αναγνώριση. Καλούμε και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ να πράξουν το ίδιο», δήλωσε ο Χαρούν Σιρινιάν, υπεύθυνος Τύπου της Ευρωπαϊκής Αρμενικής Επιτροπής για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία (European Armenian Federation for Justice and Democracy – EAFJD).

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

http://www.pontos-news.gr/article/209653/i-tsehia-anagnorise-ti-genoktonia-ton-armenion-kai-allon-hristianikon-plithysmon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις