Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΧΙΛΙΑΔΕΣ Σουηδοί δέχτηκαν το μικροτσίπ να εμφυτευτεί στο σώμα τους!!

Χιλιάδες άνθρωποι στη Σουηδία εισάγουν μικροσκοπικά μικροτσίπ κάτω από το δέρμα τους - καθιστώντας τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να φέρουν ταυτότητες, κάρτες γυμναστικής και κάρτες για να μπουν στη δουλειά.


Περίπου 3.000 Σουηδοί έχουν εισάγει τα μικροσκοπικά τσιπ στο σώμα τους τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με το AFP .

Οι ηλεκτρονικές ετικέτες έχουν περίπου το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και εμφυτεύονται στο πίσω μέρος του χεριού μέσω σύριγγας.

"Η τεχνολογία είναι απίστευτα βολική", δήλωσε ο Ben Libberton, μικροβιολόγος που εργάζεται στο εργαστήριο MAX IV, στο Euronews.


Πολλοί υπάλληλοι τα χρησιμοποιούν για να μπουν στα κτίρια γραφείων τους, ως κάρτα γυμναστηρίου, για να αγοράσουν τρόφιμα από μηχανήματα αυτόματης πώλησης, ακόμη και αντί να χρησιμοποιούν εισιτήρια τρένου.

Σε ένα χρόνο, περίπου 130 επιβάτες εγγράφηκαν στην υπηρεσία κρατήσεων μικροεπεξεργαστών σιδηροδρόμων SJ της Σουηδίας.

Κίνδυνοι προσωπικών δεδομένων
Ο Libberton προειδοποιεί ότι με την εμφύτευση μικροτσίπ στο χέρι σας, δίνετε επίσης τα δεδομένα σας.

"Το πραγματικό ζήτημα είναι ο χειρισμός δεδομένων, το οποίο θα είναι ένα ζήτημα αργότερα με το πώς αποθηκεύονται τα δεδομένα ... εάν τα δεδομένα δεν είναι ασφαλή, κάποιος μπορεί να πάρει τις πληροφορίες σας και όταν είναι εκεί έξω, είναι δύσκολο να επιστρέψετε."

Προειδοποιεί επίσης ότι μερικοί άνθρωποι θα μπορούσαν ακόμη και να δώσουν τα δεδομένα τους χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουν στους όρους και τις προϋποθέσεις που υπογράφουν.

Παρ 'όλα αυτά, τα μικροτσίπ ήταν πολύ δημοφιλή στη Σουηδία, με ορισμένες εταιρείες ακόμη και να διοργανώνουν τα λεγόμενα εμφυτεύματα για τους υπαλλήλους τους.

Το Epicenter, ένας ψηφιακός κόμβος στη Στοκχόλμη που στεγάζει περισσότερα από 300 εργαστήρια εκκίνησης για μεγαλύτερες εταιρείες, έχει καταστήσει το τσιπ διαθέσιμο στους εργαζομένους και στους οργανισμούς μέλη της τα τελευταία χρόνια.

Ένας λόγος για τον οποίο τα μικροτσίπ ήταν επιτυχημένα στη Σουηδία είναι ότι "καθώς είναι μια μικρότερη χώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη και επίσης εμπιστοσύνη με τις αρχές", λέει ο Libberton.

Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν τα μικροτσίπ στη Σουηδία από ό, τι σε άλλες χώρες.

ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE
ΠΗΓΗ (ΕΔΩ)


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις