Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Προκλητική φιέστα Ερντογάν για την Άλωση της Πόλης - Διάβασαν το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά

«Σόου» με ψεύτικο τείχος και ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά - «Θα βάλουμε πλώρη για ακόμα μεγαλύτερους στόχους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε μήνυμά του


Περίπου μιάμιση ώρα κράτησε η κακόγουστη, προκλητική φιέστα του Ερντογάν για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, κάτω από πανηγυρικό κλίμα, αλλά χωρίς κοινό -λόγω κορωνοϊού.

Η γιορτή που «έστησε» ο «σουλτάνος» μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση. Στην εκδήλωση αυτή έγινε και η προκλητική ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι μέσα στην Αγία Σοφία, όπως είχε προαναγγείλει ο Τούρκος πρόεδρος.

agsofia-1
agsofia-0
agsofia-2
agsofia-3
agsofia-4
agsofia-5
agsofia-6
agsofia-7
agsofia-8
agsofia-9
agsofia-10


Ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από τον χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας είχε στήσει η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT), ώστε να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453.

Όλη η Τουρκία παρακολούθησε τηλεοπτικά τα «τείχη» της Πόλης να πέφτουν ακριβώς μπροστά από την Αγιά Σοφιά.

Στην περιοχή δεν υπήρχε κοινό, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο μήνυμά του, που μεταδόθηκε  μέσω οθόνης, ο Ερντογάν είπε πως «δεν είναι δυνατόν για μια γενιά που δεν γνωρίζει τον πολιτισμό της να επιβιώσει, όπως ένα δέντρο χωρίς τις ρίζες του δεν μπορεί να επιβιώσει».

«Για τη 1000ή επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ (μεταξύ Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και Σελτζούκων το 1071 μ.Χ.) θα βάλουμε πλώρη για ακόμα μεγαλύτερους στόχους, το 2071» κατέληξε.

Εκδηλώσεις από το πρωί

Οι φιέστες για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν το πρωί με πρωταγωνιστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σκάφη με την τουρκική σημαία και εικόνες του σουλτάνου Μωάμεθ Β' διέσχισαν τα Στενά του Βοσπόρου απευθύνοντας χαιρετισμό στον Τούρκο πρόεδρο μπροστά από την κατοικία του.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις