Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Δήθεν εμπάργκο στην Τουρκία- γερμανικά όπλα αξίας 345 εκ. Ευρώ πουλήθηκαν μόνο το 2019…

Η Γερμανία με το “απόρρητο” όπως δήλωσε εμπόριο εξόπλισε την Τουρκία

Σύμφωνα με τα στοιχεία για το εμπόριο όπλων που δεν ανακοινώθηκαν από τη
Γερμανία, πέρσι πουλήθηκαν στην Τουρκία υλικά πολέμου αξίας 344.600.000 ευρώ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με επικεφαλής την Άγκελα Μέρκελ κοινοποίησε την αναφορά για τις εξαγωγές όπλων του 2019. Αλλά στην αναφορά όπου αναφέρονται τα ονόματα των εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ χωρών, δεν καθορίζεται το πόσα πουλήθηκαν στην Τουρκία.
Στην αναφορά καταγράφεται πώς δεν ήταν δυνατόν η διακριτή παράθεση των εταιρειών παραγωγών όπλων ανά χώρα, διότι αυτό θα ήταν αντίθετο “στην αρχή για την προστασία των εμπορικών μυστικών”.

Με αυτή την απόφαση για τη διατήρηση του απορρήτου δεν ανακοινώθηκε το πόσα όπλα πούλησε η Γερμανία σε κάθε χώρα.
Σύμφωνα όμως με είδηση του γερμανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου DPA, που μεταδόθηκε στους συνδρομητές του σήμερα το πρωί, το εμπόριο όπλων με την Τουρκία αποτελεί σημαντικό τμήμα του εμπορίου όπλων της Γερμανίας. Το πρακτορείο δημοσιεύει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με τη σφραγίδα ¨απόρρητο¨, όπου αναφέρεται πως πέρσι πουλήθηκαν στην Τουρκία πολεμικά υλικά αξίας 344.600.000 ευρώ.
Τα στοιχεία για το εμπόριο όπλων με την Τουρκία δείχνουν πως αυτό αποτελεί περισσότερο του ενός τρίτου της συνολικής αξίας των 823.600.000 ευρώ όπλων, που εξήγαγε η Γερμανία το 2019.
…..
Το 2018 η Γερμανία είχε πουλήσει στο καθεστώς Ερντογαν, όπλα αξίας 242.800.000 ευρώ.
…..

https://anfturkce.com/dunya/almanya-gizli-dedigi-ticaretle-tuerkiye-yi-silahlandirdi-142526

23/6/2020

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις