Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΖΕΙ ΣΕ ΟΝΕΙΡΟ Η Άγκυρα: «Όταν κατακτήσαμε την Αίγυπτο ελέγχαμε όλη τη Μεσόγειο - Το ίδιο θα γίνει και με την Λιβύη»

Άγκυρα: «Όταν κατακτήσαμε την Αίγυπτο ελέγχαμε όλη τη Μεσόγειο - Το ίδιο θα γίνει και με την Λιβύη»
Η Τουρκία όχι μόνο δεν πρόκειται να υποχωρήσει στην Λιβύη, αλλά αντιθέτως προωθεί την ατζέντα της οθωμανικής κυριαρχίας σε όλη την περιοχή,
επιβεβαίωσε το μέλος του συμβουλίου της τουρκικής Προεδρίας και του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής της γειτονικής χώρας, Mesut Hakki Cosan.

Ο Cosan. μιλώντας σε εκπομπή της τουρκικής τηλεόρασης ανέφερε ότι οι «Τούρκοι κατέκτησαν την Αίγυπτο αφού είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλη τη Μεσόγειο», λέγοντας και σχετικά με την Λιβύη ότι η αποστολή τους εκεί είναι ιστορικής και γεωστρατηγικής σημασίας και πως η τουρκική Αεροπορία θα πάρει μέρος στην εμπλοκή στην Λιβύη, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, όπως έχουμε ήδη αναφέρει.

«Τι κάνει η Τουρκία στην Λιβύη; Ας κοιτάξουμε την γεωγραφία. Δώστε προσοχή. Υπάρχει ένα ιστορικό και γεωπολιτικό συμβάν. Ο λόγος είναι ότι όταν οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Αίγυπτο, είχαν πρώτα εξασφαλίσει την κυριαρχία στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο λόγος που είμαστε στην Λιβύη είναι γεωπολιτικός και ιστορικός.


 Η τουρκική Αεροπορία μπορεί επίσης να πάει εκεί. Εννοώ υπάρχει ένας αγώνας για την εξουσία στην Λιβύη και η τουρκική Αεροπορία παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Η Αεροπορία θα πάρει μέρος στη μάχη εάν η Τουρκία δεχθεί κάποια πρόκληση» (σ.σ. κάτι που δεν είναι καθόλου δύσκολο να ενορχηστρώσει η ΜΙΤ) είπε ο προεδρικός σύμβουλος, χωρίς πάντως να αναφέρει ποιος είναι αυτός ο ιστορικός και γεωπολιτικός λόγος που να υπαγορεύει την επέμβαση της Τουρκίας στην Λιβύη.

Turks conquered after ruling Mediterranean, this is a mission of historical/geopolitical importance, Turkish Air Force will join campaign if needed, says Mesut Hakki Cosan, a member of 's Presidential Security and Foreign Policy Board


90 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις