Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020

Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ

Δύο ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα το βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζας, που διοικείται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.


Προηγήθηκαν σειρήνες που ήχησαν στην περιοχή της ισραηλινής πόλης Σντερότ, λίγα χιλιόμετρα από τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ», τόνισε ο στρατός, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η τελευταία επίθεση με ρουκέτες από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της επικράτειας του εβραϊκού κράτους ήταν στις αρχές Μαΐου.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς προειδοποίησε χθες Πέμπτη ότι η προσάρτηση τμήματος της κατεχόμενης από το Ισραήλ Δυτικής Οχθης ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου» κατά των Παλαιστινίων.

«Η αντίσταση θεωρεί μία προσάρτηση της Δυτικής Οχθης και της Κοιλάδας του Ιορδάνη ως κήρυξη πολέμου κατά του λαού μας και θα κάνουμε τον εχθρό να το μετανιώσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ο Αμπού Ομπάιντα.

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται μέσα σε ένα κλίμα φόβου ενόψει της απόφασης της ισραηλινής κυβέρνησης για την εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ για την Μέση Ανατολή.

Αυτό προβλέπει την προσάρτηση από το Ισραήλ της κοιλάδας του Ιορδάνη και εποικισμών στη Δυτική Όχθη, το παλαιστινιακό έδαφος που έχει καταλάβει ο ισραηλινός στρατός, καθώς και τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους σε μειωμένη επικράτεια.

Παλαιστίνιοι ηγέτες, από την κοσμική Φατάχ που διοικεί τη Δυτική Όχθη ως τη Χαμάς στη Γάζα, επικρίνουν αυτό το σχέδιο, το οποίο έχει επίσης αποδοκιμαστεί από τον ΟΗΕ, τους Ευρωπαίους και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Τα τελευταία χρόνια, η Χαμάς και το Ισραήλ έχουν αναμετρηθεί σε τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014). Παρά την ανακωχή τους τελευταίους μήνες, οι δύο πλευρές συγκρούονται περιστασιακά με ρουκέτες από τη Γάζα και με αντίποινα από τον ισραηλινό στρατό.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις