Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

EKTAKTO - Επιχείρηση «Claw-Tiger»: Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Βόρειο Ιράκ (βίντεο)

Επιχείρηση «Claw-Tiger»: Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Βόρειο Ιράκ (βίντεο)
Μετά την εισβολή στη Συρία και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, η Άγκυρα εισέβαλε και στο Ιράκ, ξεκινώντας την επιχείρηση Claw-Tiger
ανοίγοντας ταυτόχρονα τρία μέτωπα.

Η Άγκυρα ξεκίνησε εκτεταμένες αεροπορικές επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, από την Κυριακή το βράδυ.

Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν προπαρασκευή της σημερινής εισβολής δύο 24ωρα μετά.

Οι Τούρκοι εισέβαλαν με πεζικό και βαρύ πυροβολικό στο Βόρειο Ιράκ και με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων και αεροπορίας, αλλά και βομβαρδιστικών drones.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της επιχείρησης Claw-Tiger στο έδαφος του Ιράκ, τονίζοντας ότι καλύπτεται από τους διεθνείς νόμους περί νόμιμης άμυνας.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εξασφαλίσει από καιρό την άδεια του τουρκικού κοινοβουλίου, το οποίο ελέγχει απόλυτα, για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ.

Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει τουρκικές δυνάμεις που επιχειρούν στο έδαφος του Ιράκ, με την υποστήριξη των αεροπορικών μέσων και παρουσιάζει βίντεο νυχτερινής προβολής από τις επιθετικές ενέργειες του τουρικού στρατού.

Turkey launches Operation Claw-Tiger in northern Iraq http://v.aa.com.tr/1879479 
Προβολή εικόνας στο Twitter
Turkish commandos supported by the Air Force, ATAK helicopters, unmanned aerial vehicles (UAVs) and unmanned combat aerial vehicles (UCAVs) have entered the region in an air attack operation
15 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις