Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ένα βήμα πριν από την ίδρυση Ανώτατου Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ανακοινώθηκε επίσημα χθες το βράδυ η πραγματοποίηση Συνάντησης για την Διαχείριση Διακρατικών Κρίσεων, που θα αποτελέσει και τον προπομπό ίδρυσης
του Ανωτάτου Συμβουλίου Διαχείρισης Κρίσεων ή Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, με ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Το θέμα αποκάλυψε πρώτη η RealNews της Κυριακής.


Ο γνωστός καθηγητής Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, που έχει αναλάβει Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανέλαβε την πρωτοβουλία να επεκτείνει την διακλαδικότητα σε όλο το φάσμα των εμπλεκόμενων Κλάδων, φορέων και υπουργείων. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της RealNews εισηγήθηκε στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο την διοργάνωση μίας «Συνάντησης Υψηλού Επιπέδου» με θέμα την «Διαχείριση Διακρατικών Κρίσεων». Ο Στρατηγός Φλώρος, που πιστεύει απόλυτα στην διακλαδικότητα ενέκρινε αμέσως την ιδέα. Ακολούθησε η παρουσίασή της στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό, Αλκιβιάδη Στεφανή, οι οποίοι έδειξαν ανάλογη θέρμη για την ιδέα. Κάπως έτσι άναψε το πράσινο φως κι επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες υλοποίησης.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό κ.λπ.), της ΕΥΠ και τα υψηλόβαθμα πολιτικά και επιχειρησιακά στελέχη των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής και του υπόλοιπου κρατικού μηχανισμού, θα συμμετάσχουν σε τριήμερη συνάντηση εργασίας με θέμα τη Διαχείριση Διακρατικών Κρίσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, θα αναλυθεί η διαδικασία διαχείρισης της κρίσης στον Έβρο και για δύο ημέρες, θα διεξαχθεί Άσκηση Προσομοίωσης σε πραγματικά σενάρια κρίσεων.

Χθες αργά το βράδυ κυκλοφόρησε και το βίντεο της πρώτης τριήμερης συνάντησης εργασίας.



ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις